Rum Ortodoks Patrikhanesi İstişare Toplantısı İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Rum Ortodoks Patrikhanesi İstişare Toplantısı İstanbul'da Başladı

Rum Ortodoks Patrikhanesi İstişare Toplantısı İstanbul\'da Başladı

Fener Rum Ortodoks Patrikliği'nin istişare toplantısı Beyoğlu'nda bulunan Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde başladı.

29.08.2015 11:40

Fener Rum Ortodoks Patrikliği'nin istişare toplantısı Beyoğlu'nda bulunan Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde başladı. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un kiliseye erken saatte geldiği öğrenildi. Toplantıya patrikhaneye bağlı 140 metropolit, başepiskopos ve episkopos davet edildi. Din adamları toplantı öncesinde kiliseye geldi. Toplantı basına kapalı olarak başladı.

29 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantı kapsamında 1 Eylül Salı günü de Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde bir ayin gerçekleştirilecek.

TOPLANTININ KONU BAŞLIKLARI

Yapılan açıklamaya göre, toplantıda Patrikhane'nin öncülüğünde geliştirilen konular hakkında dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan temsilciler bilgilendirilecek ve fikir alışverişinde bulunulacak. Toplantının görüşülecek konu başlıkları ise şöyle:

"14 müstakil Ortodoks kilisesinin ortak arzusu ve iradesi ile 50 yıldır süren Panortodoks Sinod çalışmaları ve takvimi. Çevre konuları ve kilisenin bu konuda sağlayabileceği aktif rolü. Bio-etik ve kilise. Dinlerarası dialog çalışmaları" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rum Ortodoks Patrikhanesi İstişare Toplantısı İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement