Rüya Üzerine Annesini Öldüren Genci Adli Tıp Raporu Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Rüya Üzerine Annesini Öldüren Genci Adli Tıp Raporu Kurtardı

Rüya Üzerine Annesini Öldüren Genci Adli Tıp Raporu Kurtardı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde annesini öldürüp babasını ağır yaralayan genci, ağırlaştırılmış müebbetten Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor kurtardı.3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten yakın akrabayı öldürmek ve yaralamak" suçlarından ağırlaştırılmış...

15.02.2012 10:13

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde annesini öldürüp babasını ağır yaralayan genci, ağırlaştırılmış müebbetten Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor kurtardı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten yakın akrabayı öldürmek ve yaralamak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan 28 yaşındaki Murat D., son defa hakim karşısına çıktı. Karıncalı beldesinde 2 yıl önce annesi Embiya D.'yi (48) öldürüp kavgayı ayırmak isteyen babası Mehmet D.'yi (55) de bıçakla ağır yaralamakla suçlanan sanık, son sözünde sessiz kalmayı tercih etti.

Daha önceki duruşmada verdiği ifadede, cinayeti rüyasında gördüğü kişiden etkilenerek işlediğini anlatan tutuklu sanık Murat D., "Olayı hatırlamıyorum. Sürekli rüyalarıma giren birileri, anne ve babamı öldürmem gerektiğini söylüyordu. Uyandığımda kendi kişiliğimden çıkıp başka bir karaktere bürünüyordum. Olay günü anne ve babamla birlikte yemek yedik. Bir süre sonra babam evden ayrıldı. Ondan sonra olanları hatırlamıyorum. Lise çağımdan beri tedavi görüyorum. Askerliğimi komando olarak yaptım.

Askeriyede bana 'sosyal kişilik bozukluğu' teşhisi konmuştu fakat çürük raporu verilmedi. Rahatsızlığım sebebiyle birçok hastanede tedavi gördüm. Kullandığım ilaçlar beynimi uyuşturuyordu. Bu yüzden düzenli bir iş de bulamıyordum. Beni tedavi ettirin. Sağlığıma kavuşmak istiyorum" şeklinde konuşmuştu.

Esas hakkında son savunmasını yapan sanık avukatı Ebru Piri Kaya ise, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin müvekkili hakkında cezai ehliyetinin olmadığı yönünde rapor verdiğini ifade ederek, "Müvekkilime kanunen ceza verilemeyeceği için hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbirlerine başvurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığa akıl sağlığı sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmederek Murat D.'nin yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. Yaklaşık bir yıl müşahede altında tutulacak olan sanık, sağlığına kavuşması halinde taburcu edilecek. Durumunda bir değişiklik olmaması halinde ise sanığın tedavisi sürecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rüya Üzerine Annesini Öldüren Genci Adli Tıp Raporu Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement