Sabancı Holding'in Satışları %17 Arttı - Son Dakika
Güncel

Sabancı Holding'in Satışları %17 Arttı

Sabancı Holding\'in Satışları %17 Arttı

Sabancı Holding Ceo'su Zafer Kurtul: "2012 yılının ilk yarısında faaliyet karımız 1 Milyar 768 Milyon TL ve net karımız 719 Milyon TL oldu."

28.08.2012 15:12

Sabancı Holding'in konsolide satışları 2012 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre % 17 artarak 12 Milyar 546 Milyon TL seviyesine ulaştı. Aynı dönemde, Sabancı Holding konsolide seviyede 1 Milyar 768 Milyon TL faaliyet karı ve 719 Milyon TL net kar elde etti.

Sabancı Holding'in toplam varlıkları 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle 156 Milyar 533 Milyon TL'ye, ana ortaklığa ait özkaynakları ise 14 Milyar 677 Milyon TL'ye ulaştı.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul Topluluk iş alanlarındaki gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi:

- "TÜRKİYE'DE ÖZEL SEKTÖRE AİT EN BÜYÜK LİNYİT TERMİK SANTRALİNİN FİNANSMANINI TAMAMLADIK"

"2012'nin ilk yarısında, elektrik talebi geçen yılın aynı dönemine göre %8 artmıştır. Enerji şirketimizin satışları %28 artarak 1 Milyar 28 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Enerji yatırımlarımız, planlarımız doğrultusunda ilerlemektedir. Mayıs ayında 39 MW kapasiteli Dağpazarı Rüzgar Santrali devreye alınmıştır. Ülkemizin cari açığının en büyük kalemi olan enerji ithalatını azaltacak Tufanbeyli Termik Santrali'nin 750 Milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli finansmanını Temmuz ayında tamamladık. 450 MW kapasitesiyle, Türkiye'de özel sektöre ait en büyük linyit termik santrali olacak Tufanbeyli, yerel linyit kömürünün değerlendirilmesini sağlayacaktır. Enerjisa zorlu piyasa koşullarında projeleri için finansman sağlayabildiğini bir kez daha göstermiştir."

-"ÇİMENTO İŞİMİZDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANMAYA DEVAM EDİYORUZ"

"Çimento şirketlerimiz ilk çeyrekteki olumsuz hava koşullarının etkisini ikinci çeyrekte başarıyla telafi ederek, satış hacminde ilk yarıyıl sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemindeki seviyelere ulaştık.

Enerji tüketimi ve karbon salınımı yoğun olan çimento sektöründe sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nisan ayında Çimsa Mersin fabrikasında Atık Isı Geri Kazanım Tesisi'ni devreye aldık. Bu tesis ile yılda 30 bin ton karbon emisyonu önlenecek ve 60 milyon kWh enerji tasarrufu sağlanacaktır".

- "TEKNOSA HALKA ARZININ ARDINDAN BAŞARILI PERFORMANSINI DEVAM ETTİRDİ"

"Teknosa halka arzının ardından başarılı performansını devam ettiriyor. İlk yarıyılda, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını % 29 ve net karını %14 arttırmıştır. Aynı zamanda satış alanını da %23 büyütmüştür.

Sektörünün açık ara lideri olan Teknosa, sektördeki muhtemel satın alma fırsatlarını değerlendirmek amacıyla HSBC ile danışmanlık sözleşmesi imzalamıştır".

-"KORDSA GLOBAL MICHELIN İLE 10 YILLIK STRATEJİK TEDARİKÇİ ANLAŞMASI İMZALADI"

"Kordsa Global, dünyanın en büyük beş lastik üreticisinden biri olan Michelin ile, lider olduğu uçak lastikleri alanında kord bezi tedariği konusunda 10 yıllık stratejik tedarikçi anlaşması imzalamıştır. Bu anlaşma, müşterileriyle uzun vadeli ilişkileri, teknoloji yatırımları ve ürünlerinin kalitesiyle Kordsa Global'in liderliğini daha da güçlendirmiştir".

-"SABANCI HOLDİNG, KARLI BÜYÜME YOLUNDA RİSKLERİNİ YÖNETEREK İLERLEMEKTEDİR"

"Kurtul değerlendirmesini şu şekilde tamamladı: "Sabancı Holding, global ekonomiye ilişkin büyüme endişelerinin devam ettiği bir ortamda, istikrarlı yönetimi ve finansal gücü ile öne çıkmaktadır. Sabancı Holding karlı büyüme yolunda, yüksek likidite ve düşük kur riski pozisyonu ile risk yönetimine önem vermektedir".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabancı Holding'in Satışları %17 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement