Şahin Bursa'nın 2023 Vizyonu Umut Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Şahin Bursa'nın 2023 Vizyonu Umut Vermiyor

Şahin Bursa\'nın 2023 Vizyonu Umut Vermiyor

İMO Başkanı Necati Şahin Bursa'nın Türkiye'deki en yıpranmış büyükşehir olduğunu ifade ederek kaçak yapılaşmaya göz yumanların vebal altında olduğunu söyledi.

19.04.2012 22:48  Güncelleme: 11:45

Has Parti'nin yaptığı ziyarette konuşan Şahin, son 8 yılda 50 bin kaçak yapının ortaya çıktığını kaydetti. Kaçak yapılaşmanın bir şehir tahribatı olduğunu savunan Şahin "bu hale göz yumanlar vebal altındadır" dedi.

Bursa'nın yaşanabilir modern kentler sıralamasında çok gerilerde kaldığını söyleyen Şahin, şehir imar ederken uzmanlara danışılması çağrısında bulundu. Adliye, stadyum, hastane, üniversite gibi baş mimarilerin yerlerinin uzmanlarca değil, siyasilerce tayin edildiğini iddia eden Şahin, "Bursa'nın 2023 vizyonu umut vermiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bütçesi bu ayıbı temizlemeye yeter

"Hiçbir maddi sebep, manevi iklimden önemli değildir" diyen Şahin, Doğanbey'deki tartışmalı TOKİ projesini 'en kötü model' olarak nitelendirdi. Belediyenin kendileriyle yaptığı görüşmede bin konut taahhüt ettiğini açıklayan Şahin, sonradan projeyi 8 bin konuta çıkartıldığı, bu yüzden oda olarak Doğanbey projesinden desteklerini çektiklerini söyledi. Doğanbey'de ortaya çıkan yapıların bir an önce yıkılması çağrısında bulunan Şahin, "Türkiye'nin bütçesi bu ayıbı temizlemeye yeterlidir" ifadelerini kullandı.

Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih ise, Doğanbey projesinin huzuru bozduğunu söyleyerek "Yıllardır, belediyeyle vatandaşı ve akademik odaları karşı karşıya getiren bu projenin, artık yıkım aşamasına geçilmesini diliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şahin Bursa'nın 2023 Vizyonu Umut Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement