Sakarya'da Bik Çalışanlarına Yönelik Saldırıya İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Bik Çalışanlarına Yönelik Saldırıya İlişkin Dava

Sakarya\'da Bik Çalışanlarına Yönelik Saldırıya İlişkin Dava

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Özergin'i öldüren, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına devam edildi.

14.03.2013 16:01

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Özergin'i öldüren, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Uyumaz, tutuksuz sanıklar Bahattin A, Vedat Ö, Saffet Ö. ve saldırıda yaralanan Süke ve merhum BİK Şube Müdürü Bolat'ın eşi Berrin İlkay Bolat ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın eşi ve gazetenin genel koordinatörü Sadiye Uyumaz, olay günü 4 görevlinin geldiğini, adının Devrim olduğunu öğrendiği kişinin makam koltuğuna oturduğunu belirterek, BİK görevlisi Özergin'in bu nedenle eşiyle tartıştığını, küfrettiğini ve geçen yıl gazeteye kendisinin ceza kestiğini söylediğini iddia etti.

Sanığın kızı Fatma Kübra Uyumaz ise annesinin misafirleri makam odasına aldığını, bir süre sonra içeri giren babasının masasında oturan kişiden kalkmasını istediğini, bu kişinin hiddetle dizüstü bilgisayarı fırlattığını ve küfür edildiğini duyduğunu öne sürdü.

Merhum BİK Şube Müdürü Bolat'ın eşi Berrin İlkay Bolat da tanıkların sanığın eşi, kızı, oğlu ve gazete çalışanı olduğuna dikkati çekerek, tanıkların sanığı koruma refleksiyle hareket ettiklerini ve çelişkili ifadeler verdiklerini ileri sürdü.

Küfür edildiğiyle ilgili çelişkili beyanlar bulunduğuna işaret eden Bolat, olayın hemen ardından alınan ifadelerin daha doğru olduğunu düşündüğünü anlattı.

Saldırıdan yaralı kurtulan Süke ise odaya giren son kişi olduğunu, tanıkları olay yerinde hiç görmediğini, odaya girdiğinde de kapının önünde paspas yapan kimsenin bulunmadığını kaydetti.

Sanığın avukatı Mehmet Mangıroğlu, mahkemede Uyumaz'ın eşi ve çocuklarının tanıklık yaptığını, duruşmadaki beyanları ile öncekiler arasında çeşitli farklılıklar bulunduğunu, yaşadıkları heyecan nedeniyle olayın hemen ardından alınan beyanlarda çeşitli eksiklikler olabileceğini savundu.

Diğer sanık avukatları ise olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, keşif talebinin reddine, sanığa ait gazetenin denetimiyle ilgili bilgi ve belgelerin istenmesi için BİK Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, sanık Uyumaz'ın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, 4 Haziran'a ertelendi.

-Olay-

Denetim amacıyla 26 Eylül 2012'de Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış; Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş, Bolat da 8 Ekim'de İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Uyumaz'ın BİK Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'i kamu görevi sırasında öldürmesi nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs ettiğinden 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Uyumaz'ın kaçmasına yardım ettikleri iddia edilen Bahattin A, Vedat Ö. ve Saffet Ö'ye de 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Bik Çalışanlarına Yönelik Saldırıya İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement