Sakarya Sığınmacısına Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Sığınmacısına Sahip Çıktı

Sakarya Sığınmacısına Sahip Çıktı

SAKVA; sığınmacılarla hayırseverleri biraraya getirdi.

25.06.2012 09:16

SAKVA; ülkelerinden sığınma talebeyle Sakarya'ya gelen sığınmacılara çeşitli yardımlarla bulunarak, sahip çıkan hayırseverleri; Kent Konseyi bahçesinde düzenlediği yemekli programla biraraya getirerek, dayanışma örneğini ortaya koydu.

Kardeşlik Yemeği

Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA): 20 farklı ülkelerinden sığınma talebeyle Sakarya'ya gelen, çoğunluğu Irak'tan oluşan yaklaşık 2 bin 400 sığınmacının tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çeşitli yardımlarla bulunarak sahip çıkan hayırseverler ile sığınmacıları Kent Konseyi bahçesinde düzenlediği 'Kardeşlik Yemeği' programıyla biraraya getirerek, dayanışma örneğini ortaya koydu. SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz ile Abdülkadir Şen'in ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vakili Fevzi Kılıç, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Keskin, SASKİ Genel Müdürü Naci İris, SAKVA Yönetim Kurulu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Başkan Yardımcısı Sinan Çileli, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca, hayırsever işadamları, esnaflar ve YÖÇEYDER ve SAKVA dostlarıyla, sığınmacılar aileler katıldı.

SAKVA'nın öncülüğünde

Yahya Bakır'ın sunuculuğunda gerçekleşen programda, yaptığı açılış konuşmasında SAKVA'nın faaliyet ve yardımlarından bahseden SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, sığınma talebiyle gelen sığınmacıların bağrına basarak, sığınmacısına sahip çıkan Sakarya'lılara teşekkür etti.

"Tüm sığınmacılarımızın yanındayız"

Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'nin 50 iline mülteci geldiğini ifade eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük; çoğunluğu Irak'tan olmak üzere Sakarya'ya da 20 ülkeden gelen yaklaşık 2 bin 400 mülteciyle, Türkiye'nin en fazla sığınmacı olan illerin başında ise Sakarya geldiğini söyledi. Sakarya'nın sığınmacılara kucak açarak, sahip çıkmasının önemli bir unsur olduğunu dile getiren Vali Büyük; misafirlerin gerek ülkeleriyle barış sağlanması, gerekse ülkelerine veya başka ülkelere geri dönene kadar, hepsinin yanında olacaklarını ve ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Sığınmacılara sahip çıkan başta SAKVA olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlere teşekkür eden Vali Büyük; "Ramazan'ın bereketi bugünden gelmiştir. İnşallah Ramazan'da böle biraraya geliriz" diye konuştu. Bir sığınmacının kendisine hediye ettiği Arapça "Bismillâhirrahmânirrahîm" yazılı tabloyu teşekkür ederek alan Vali Büyük; "Biz bu işe Bismillâhirrahmânirrahîm diyerek başladık, Elhamdülillah diyerek sona vardıracağız" dedi.

Valilik ve Büyükşehir ile Sakarya bir oldu

Sakarya Valiliği tarafından açılan ve Arapça bilen 2 bayanın görevle olduğu 'Sığınmacı İrtibat Bürosu'yla sığınmacıların tüm istek ve sorunları görevli tercümanlar aracılığıyla gideriliyor. Sakarya Valiliği ayrıca sığınmacıların tüm sıcak yemek malzemelerini de karşılıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi de Sakarya'da bulunun tüm mültecilerin ev eşyası ve kullanacağı malzemeleri talep ediyor. Halk Eğitim Merkezi, sığınmacılara okuma yazma öğretirken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de Sakarya'yı tanıtıcı yayın ve kitaplarla sığınmacıların her şeyi ile Sakarya'yı tanıtılmasını sağladı. Hayırseverlerde sığınmacıların yakacak giderlerini ve bazı diğer ihtiyaçlarını karşıladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya Sığınmacısına Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement