İngiltere: Suriye'ye Kimyasal Silahları Biz Göndermedik - Son Dakika
Güncel

İngiltere: Suriye'ye Kimyasal Silahları Biz Göndermedik

İngiltere: Suriye\'ye Kimyasal Silahları Biz Göndermedik

İngiliz hükümeti, sarin gazında bulunan kimyasalların AB'nin yaptırım kararı dolayısıyla Suriye'ye gönderilmediğini açıkladı.

02.09.2013 12:50  Güncelleme: 11:12

İngiliz hükümeti, Suriye'ye sarin gazında bulunan kimyasalların satışıyla ilgili şirketlerin ihracat anlaşmalarını askıya almamakla eleştiriliyor.

İskoç Sunday Mail gazetesinin dün konuyu gündeme taşımasının ardından İngiliz Independent gazetesi de bugün iddiaya manşetinden yer verdi.

Independent, İngiltere'nin sarin gazının yapımında kullanılan potasyum florid ve sodyum florid maddelerinin Suriye'ye satılmasına bu ülkede iç savaş devam ederken izin verdiğini yazdı. İngiltere'nin İş ve Yeteneklerden Sorumlu Bakanı Vince Cable'ın konuyla ilgili bugün parlamenterlerin sorularını yanıtlaması bekleniyor. Cable'a, ngiltere'nin kimyasal maddelerle ilgili ihracat lisans anlaşmalarını neden askıya almadığı sorusu yöneltilmesi öngörülüyor.

Haberde, İş ve Yetenekler Bakanlığı'nın, ismi açıklanmayan bir İngiliz şirketine ihracat lisansı izninin Ocak 2012'de verildiğini, ancak bu maddelerin Avrupa Birliği'nin Haziran 2012'de aldığı Suriye'ye yaptırımları sıkılaştırma kararı dolayısıyla gönderilmediğini bildirdiği aktarıldı.

Bakanlığın söz konusu şirkete izin vermeden önce, Suriye'ye ihrac edilecek maddelerin sadece metal pencere çerçevesi ve duşlarda kullanılması güvencesi aldığı da kaydedildi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere: Suriye'ye Kimyasal Silahları Biz Göndermedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement