Samandağ'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdi - Son Dakika
Güncel

Samandağ'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdi

Samandağ\'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdi

Samandağ'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdiHATAY'ın Samandağ ilçesinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar bölgedeki seralarda maddi zarara neden oldu.

14.12.2020 16:40  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samandağ'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdi

HATAY'ın Samandağ ilçesinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar bölgedeki seralarda maddi zarara neden oldu. Serasındaki 4 bin fidenin zarar gördüğünü belirten çiftçi Talat Altın, "66 yaşıma geldim, böyle bir havayı ilk kez gördüm" dedi.Ülke genelinde kış mevsimi etkisini göstermeye başlarken şiddetli yağmur ve rüzgar, bazı bölgelerde tarım arazilerine zarar verdi. Sera üretiminin yaygın olduğunu ilçede bir anda etkisini gösteren şiddetli rüzgar, birçok serada maddi zarara neden oldu. Çiftçi Nihat Arslan, "Rüzgarın etkisiyle naylonlarımız yırtıldı. Domatesler tamamen zarar gördü. 2 bin fidem rüzgara yenik düştü. Devletimizin desteğini bekliyoruz" dedi.'BÖYLE HAVA GÖRMEDİM'

Şiddetli rüzgarın etkili olmasından sonra serasındaki 4 bin fidenin tamamen zarar gördüğünü kaydeden çiftçi Talat Altın ise serasını yaptırmak için tarlasını sattığını ve bu zararın kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Rüzgarın bir anda bastırdığını ve aşırı şiddetli olduğunu kaydeden Altın, "Görüyorsunuz, naylonlar, fideler hep gitti. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bin 200 metrekare alan zarar gördü. Ben 66 yaşına geldim. Böyle havayı ilk kez görüyorum" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samandağ'da şiddetli rüzgar seralara zarar verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement