Samsun - 2 Kişiyi Kurtardı Kendisi De Hastanelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Samsun - 2 Kişiyi Kurtardı Kendisi De Hastanelik Oldu

Samsun - 2 Kişiyi Kurtardı Kendisi De Hastanelik Oldu

Denizde Can Pazarı

09.08.2010 19:50

DENİZDE CAN PAZARI

BOĞULMAK ÜZERE OLAN KİŞİLERE YARDIM ETMEK İSTERKEN CANINDAN OLUYORDU

SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde serinlemek için denize giren 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Bu sırada kıyıda bulunan 24 yaşındaki Serdar Çağlar ile 29 yaşındaki Mehmet Dinçer suya girerek üç kişiyi kurtarmaya çalıştı. Dinçer'de boğulma tehlikesi geçirince denizde can pazarı yaşandı. Çağlar iki kişiyi kurtarmayı başarırken bir kişi kayıp oldu. Mehmet Dinçer ise vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Atakum İlçesi'nde bugün meydana gelen olayda, iddialara göre Eda Naz Dilan (15), Rümeysa Çağlar (16) ve Ertan Şahin (17) serinlemek için denize gitti. Suya giren gençler boğulma tehlikesi geçirince kıyıda bulunan Mehmet Dinçer ile Serdar Çağlar suya atlayarak 3 kişiyi kurtarmaya çalıştı. Bu sırada vatandaşlarda polisi arayıp durumu bildirdi. Deniz Polisi ekipleri olay yerine gelirken Mehmet Dinçer, kurtarma çalışmaları yaparken boğulma tehlikesi geçirdi. Çağlar sudaki iki kızı kurtarmayı başardı. Eda Naz Dilan ve Rümeysa Çağlar özel bir hasteneye götürülerek tedavi altına alındı. Dinçer'de çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede sudan çıkarılarak Gazi Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. İki kız çocuğunu kurtarmayı başaran ve kendisi de hastanelik olan Serdar Çağlar'a önce olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Ardından oda hastaneye kaldırıldı.

Suda kaybolduğu belirtilen Ertan Şahin'in bulunması için dalgıç polisler suda arama çalışmaları yaptı. Arama çalışmalarına Şahin'in yakınları da katıldı. Bu sırada kıyıda bekleyen çok sayıda vatandaşta kurtarma çalışmalarını meraklı gözlerle izlerken, kimi yüzmeye devam etti. Denizde dalganın çok olması üzerine polis kıyıdan uzaklaşan kişileri megafonla uyardı. Ertan Şahin'in arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun - 2 Kişiyi Kurtardı Kendisi De Hastanelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement