Samsun'da Kitap Toplama Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Kitap Toplama Kampanyası

Samsun\'da Kitap Toplama Kampanyası

Samsun'da, Rönesans Eğitim Vakfı tarafından 'Binlerce kitap, binlerce çocuğa hediye' sloganı ile kitap toplama kampanyası başlatıldı.

10.06.2013 13:28  Güncelleme: 16:08

Rönesans Eğitim Vakfı'nın, 'Binlerce kitap, binlerce çocuğa hediye' sloganı ile başlattığı kitap toplama kampanyasının devamı Samsun'da yapıldı. Piazza Alışveriş Merkezi'nde geniş katılımla başlatılan kitap toplama kampanyasına vakıf 20 bin kitapla destek verdi. Kampanyanın, tanıtımına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Refia Jale Ilıcak ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren Ilıcak, "Alışveriş merkezlerinde oluşturulan stantlarda görev yapacak gönüllü katılımcılar ve personel desteğiyle topladığımız kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hedefimiz evdeki kitapları çocuklarımızla buluşturmak. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun gördüğü çocuk klasiklerine ait yeni, 20 bin kitabımızı valiliğimiz aracılığıyla okul öncesinde çocuklarımıza ulaştıracağız. Toplanan kitapların Samsun'da da çocuklara ulaşmasını, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise bu kampanyanın Samsun'daki gençlerin daha iyi yetişmesi, sorumluluk sahibi olması, bilinçli ve okuma alışkanlığını ileriye taşıyarak yetişmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti. Vakfın, Türkiye'nin birçok noktasında önemli sosyal ve kültürel etkinliklere imza attığını dile getiren Vali Aksoy, "Buradaki çalışma da bir kitap toplama kampanyası. İnsanlar ihtiyaç fazlası olan kitaplarını buraya koymak suretiyle bunların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasına fırsat sağlanmış olunacak. Bunu başlatırlarken 20 bin kitapla kendileri öncülük ettiler. İl Milli Eğitim ve kaymakamlıklar aracılığı ile ihtiyaç duyulan bölgelere bu kitapları ulaştıracağız" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Kitap Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement