Samsun'da Öğrencilere Süt Dağıtımı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Öğrencilere Süt Dağıtımı

Samsun\'da Öğrencilere Süt Dağıtımı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi kapsamında Samsun'da 670 ilkokuldaki 99 bin 808 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı.

13.02.2013 12:44

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Okul Sütü' projesi kapsamında Samsun'da 670 ilkokuldaki 99 bin 808 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı. Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora önce sütü kendileri içti, sonra da öğrencilere dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışması kapsamında gerçekleşen 'Okul Sütü' projesi için İlkadım İlçesi"deki Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımı töreni düzenlendi. Törene, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu katıldı.

Birinci sınıf öğrencileriyle başlayıp, anaokulu öğrencileriyle devam eden süt dağıtımı programında açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Çobanoğlu, "Geçen yıl Bakanlar Kurulu kararıyla bu program yürürlüğe girdi. Bu yıl da yine Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Defterdarlığın ortak çabalarıyla ilimizde bu projeyi sürdürüyoruz. Yaklaşık 100 bine yakın öğrencimize haftada 3 gün süt veriyoruz. Özel okullar da dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine dağıtım yapılacak. Güzel ve gerekli bir proje. Süt alışkanlığı çok yaygın değil bizim toplumumuzda. Çocuklarımızı küçük yaşta o alışkanlık noktasına getirebilmemiz için gerçekten yararlı bir proje oldu" dedi.

Dağıtılan sütlerin çok kaliteli olduğunu ifade eden Çobanoğlu, "Bu süt, piyasadaki sütlerin ötesinde bir kontrol mekanizmasıyla buralara kadar geliyor. Tarım Bakanlığımız üretimden dağıtım aşamasına kadar bunu kontrol ediyor. Biz bu programa pazartesi günü başlayacaktık ancak Tarım Bakanlığı'ndan onay gelmediği için bugüne kaldık. Geçen yıl ufak tefek sıkıntılar vardı. Ama bunların bu yıl olmayacağını, gönül rahatlığı ile bu projeyi sürdürebileceğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ise "Velilerimiz süt için izin formunu doldursunlar. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz de paketlerin sağlıklı olup olmadığını kontrol etsinler. Yırtık, delik ve tarihi geçmiş olmasın. Zaten okul süt komisyonları bunları kontrol edecekler. İnşallah sıkıntı olmadan bu program devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve diğer protokol üyeleri birer kutu süt içtikten sonra öğrencilere dağıttı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Öğrencilere Süt Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement