Samsun'a gelen TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, dernek üyeleri ve Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ile ortaklaşa yaptıkları projeyi tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.
1983 yılında sığ suya balıklama atlama sonucu boyun omurlarından birisinin kırıldığını ve felç olduğunu söyleyen TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, "19 yaşındaydım, çok gençtim. Hayallerim, ideallerim o andan sonra tamamen değişti. Bütün yaşamım başka birisinin yaşamına dönüştü. Çünkü 19 yaşında sağlıklı özgür bir insanken, üniversiteye hazırlanırken, bir anda başkalarına bağımlı yaşamaya başladım. O yıllardan bu yana tekerlekli sandalye bağımlısıyım. Denize atladığımda sığ su nedir, kaç santim suda tehlike vardır, omurilik nedir, omuriliğin görevi yerine getirilmezse ne olur bunların hiçbirisini bilmiyordum. Bugün hala milyonlarca eğitim alan gencin de bu konuda pek bilgisi yok. Bu konuda biz ilkokuldan üniversiteye kadar bilgi vermeye çalışıyoruz. Ancak sadece anlatmak yetmiyor" dedi.
Genel Başkan Ramazan Baş, "Ne yazık ki Türkiye'de her yıl sığ sulara dalma sonucu omurilik felci olanların yaklaşık yüzde 30'u 16-25 yaşlar arasında. Biz bu nedenle sahil şehirlerine uyarı levhaları, medyada da hazırladığımız kısa filmlerle bu kazaları önlemeye çalışıyoruz. İstanbul'da kıyı alanlarına 14 tabela koymuştuk. Hedefimiz 28 ildeki sahil kenarlarına, barajlara, göllere ve havuzlara bu uyarı levhalarını koymak. Çünkü Amerika ve Avusturalya'da bu levhalar sayesinde kazaların yüzde 70'i önlenmiş. Bugün Romatem'in desteği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile yaz aylarına girmeden 'Dikkat sığ su. Balıklama atlama. Boynunuz kırılabilir, felç olabilirsiniz' yazılı 10 uyarı levhası koyduk. İnşallah birçok kişinin kazasını önlemiş olacağız. Bu levhaların sayısını Samsun'da arttıracağız" diye konuştu.
Böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almayı Romatem'in görevleri arasında kabul ettiklerini ifade eden Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu ise "Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Başkanımın da bahsettiği gibi yılda 2 bin, 2 bin 500 civarında insan engelliler arasına katılıyor. Türkiye'de ortalama 10 bin civarında rehabilitasyon yatağına ihtiyaç varken, mevcutta sadece 2 bin adet yatak var. Doğal olarak da hastalarımız beklemek zorunda kalıyor. Türkiye'de bu yatak sayısının artmasını bekliyoruz. Romatem olarak, 'İnsanı yaşat ki devlette yaşasın' diyoruz. Biz bu doğrultuda hareket ediyoruz ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında üzerimize düşen her şeyi yapmaya da hazır olduğumuzu söylüyoruz" dedi. - Samsun
Son Dakika › Güncel › Samsun'da Sahile Balıklama Atlama Levhaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?