Sancaktepe'ye Yeni Plaza Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'ye Yeni Plaza Geliyor

Sancaktepe\'ye Yeni Plaza Geliyor

Mimaran İnşaat, yapımına devam ettiği Mimaran Plaza ile Sancaktepe'ye yeni bir iş merkezi kazandırıyor.

17.07.2012 11:22

2007 yılında kurulan Mimaran, kurumsallaşmış ve finansal açıdan güçlü yapısı ile, proje yönetimi, gayrimenkul geliştirme ve müteahhitlik hizmetleri veren bir şirket.

Şahset Akansu, Hacı Eyüp Arslan ve Yusuf Cemal Bayram'dan oluşan ortaklıkla yoluna devam eden Mimaran İnşaat, bir çok konut yapımının yanı sıra şimdide Mimaran Plaza ile Sancaktepe'ye bir iş merkezi kazandırıyor.

Mimaran'ın 2007'den bu yana çok eski bir proje olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Şahset Akansu "Mimaran'ın kurumsal felsefesi ve kültürü en büyük olmak değil en iyi olmak odaklıdır. Yenidoğan'da 10 dönüm arazinin üzerine 85 daire yaptık. Konutları teslim ettik.Bir de iş merkezi açıyoruz. İş merkezimizin de Ramazan'ın birinci günü kaba inşaatını bitirmiş olacağız.

Burası Yenidoğan'a ve dolayısıyla Sancaktepe'ye çok şey kazandırmış olacak. Sağlık ocağı yanımızda, otobüs durakları yakınımızda, hemen yakınında okul inşaatı sürüyor . Yani bir insanın ulaşabileceği her şey elinin altında. Burasının bir alışveriş merkezi olmasını planlıyoruz aynı zamanda. Şu anda yaptığımız bir alışveriş merkezi, 8.000 m2lik bir alanda, 45 dükkanlık bir yer, Yenidoğan'a ciddi bir proje kazandırmış oluyoruz böylelikle.Her bir iş yeri 180m2 alanı kaplayacak. Sancaktepe'ye çok şey kazandıracak." dedi.

Yenidoğan'da yıllardır imar konusunda problemler olduğunu belirten Akansu "Fakat Mimaran'da hamdolsun problem olmadı. Belediyeler ve devlet neyi uygun gördüyse onun dışına hiç çıkılmadı, işlerimizi düzgün yaptık.

Yenidoğan, Samandıra, Sarıgazi üç belde birleşti, yeni bir ilçe oldu.1000 tane konut yapıldıysa bunların içerisine 100 tane aile taşındı. Bu biraz zaman alacak, planlar durdu, mahkemeler oldu. Ama şimdi bunu tam olarak oturtturdular. Belediye Başkanımız İsmail Erdem'de tüm sıkıntılara rağmen imar sorununu çözdü. Bu potansiyelle o iş merkezleri 1-1.5 sene içerisinde daha çok görülecektir. Eminim çoğu yerden daha gelişmiş bir ilçe olacaktır Sancaktepe"dedi.

Mimaran Plaza'da, Yenidoğan'a bir özel hastanemiz olmasını bekliyoruz diyen Akansu; "Buradaki kat yüksekliklerimiz hastane standartlarına uygun bir proje, özel hastane olarak düşünüyoruz. İki blok var.Birinde hastane olsun, diğerinde alışveriş merkezi olsun. Bu da Yenidoğan'da özellikle Sancaktepe'de olan bir proje değil, niyetimiz amacımız bunu gerçekleştirmek." diye belirtti.

1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde sonra, bina denetimlerinin çok sıkı olduğunu söyleyen Akansu; "1999 depreminden sonra inşaatlar zaten 1.sınıf oldu. Şu anda çizilen projeler depremlere dayanıklı biçimde tasarlanmış durumda. Bizim inşaatlarımızda da durum budur. Biz eskiden C-25'e aldığımız betonları şimdi C-30'a alırız. Denetlemeler şu anda en üst seviyede, demirler ve diğer malzemeler laboratuvarlara gönderiliyor. Bu konuda insanların rahat olması lazım, iç rahatlığıyla oturulabilecek konutlar yapıyoruz." dedi.

"Sancaktepe'de daire almak isteyenlere önerim, öncelikle siteleri tercih etsinler." diyen Şahset Akansu, site yaşantısının çok farklı, emniyetli ve huzurlu bir yaşam biçimi sunduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sancaktepe'ye Yeni Plaza Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement