Şanlıurfa'da 9 Bin 741 Engelli Bakıcısına 37 Milyon TL Ödeme Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 9 Bin 741 Engelli Bakıcısına 37 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Şanlıurfa\'da 9 Bin 741 Engelli Bakıcısına 37 Milyon TL Ödeme Yapıldı

Şanlıurfa'da son 6 ayda evde bakım uygulaması kapsamında 9 bin 741 engelli bakıcısına 37 milyon TL'lik yardım yapıldığı bildirildi.

03.07.2014 15:47

Şanlıurfa'da son 6 ayda evde bakım uygulaması kapsamında 9 bin 741 engelli bakıcısına 37 milyon TL'lik yardım yapıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, evde bakım hizmeti kapsamında 2014 yılının ilk 6 aylık döneminde 9 bin 741 engelli bakıcısına, 37 milyon TL'lik para ödemesinin yapıldığını söyledi. Uygulama kapsamında engelliye bakan yakınlarına aylık asgari ücret tutarında yardımların yapıldığını anlatan Demirkol, engelli bakıcıları ile rehberlik çalışmaları da yürüttüklerini kaydetti. Demirkol, "Engellilerimize yönelik evde bakım hizmeti uygulaması kapsamında engellilere bizzat aileleri tarafından evlerinde hizmetin verilmesi amacıyla sosyal ve ekonomik destek sağlamaktayız. 2014 yılı ilk 6 aylık süreç içerisinde 9 bin 741 engellimize yaklaşık 37 milyon TL'lik bir ödeme gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 6 aydır devam etmekte olan engelli bakım hizmeti uygulamasında sadece nakdi boyutuyla kalmayıp aynı zamanda bu bakıcı ailelerimizle rehberlik çalışması yürütüyoruz. Bu rehberlik çalışmasının amacı ise bakıcıların engellilere en iyi hizmet verebilmeleri, yaşamlarını kolaylaştırıcı uygulamaları belirlediğimiz standartlarda gerçekleştirmeleridir" dedi.

Yetim, öksüz çocuklar ile ihtiyaç sahibi ailelere yönelik de yardım yaptıklarını hatırlatan Demirkol, bu yılın 6 aylık diliminde bin 83 çocuğa 3 milyon 107 bin TL tutarında yardım yaptıklarını kaydetti. Bu tür nakdi yardımları alan tarama yöntemiyle ihtiyaç sahiplerini kendilerine ulaşmadan tespit etmeye çalıştıklarını vurgulayan Demirkol, şöyle devam etti:

"Kurum bakımında hizmet vermiş olduğumuz çocuklarımızın yanı sıra aile ve akrabalarının yanında sosyal ve ekonomik anlamda desteklediğimiz çocuklarımız da mevcut. Bu anlamda yine 2014 yılı yine ilk 6 ayı içerisinde bin 83 çocuğumuza yaklaşık 3 milyon 107 milyar civarında bir yardım yaptık. Dağılmış ailelerin çocukları, ebeveynlerinden birini veya ikisini kaybetmiş çocuklarımız, eşi cezaevinde olan kadınlarımıza yönelik olarak yine çocukları adına nakdi yardımlarımızı yapıyoruz. Çocuklar için en yararlı ve en iyi yetişme ortamlarını aile ve akrabalarının yanında olduğu düşüncesiyle hareketle ekonomik yapısı düşük, yoksulluk yaşayan bu tür aileleri ve çocuklarını da desteklemek birinci önceliğimiz arasında bulunuyor."

Demirkol, bu tür nakdi yardım uygulamalarını artırarak sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 9 Bin 741 Engelli Bakıcısına 37 Milyon TL Ödeme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement