Şanlıurfa'da Düğünleri Suriyeli Davulcu- Zurnacı Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Düğünleri Suriyeli Davulcu- Zurnacı Yapıyor

Şanlıurfa\'da Düğünleri Suriyeli Davulcu- Zurnacı Yapıyor

Şanlıurfa'daki düğünleri, daha ucuz olduğu için ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak kente yerleşen Şanlıurfalı davulcu ve zurnacılarla şarkıcılar yapıyor.

14.09.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'daki düğünleri, daha ucuz olduğu için ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak kente yerleşen Şanlıurfalı davulcu ve zurnacılarla şarkıcılar yapıyor. Suriyeli davul- zurna ekibiyle sahneye çıkanlar Arapça ve Kürtçe şarkılarla düğünlere renk katıyor. Öte yandan bu düğünlerde bazı davetliler ise yasak olmasına rağmen tabanca ve tüfekle havaya ateş açmayı sürdürüyor.

İç karışıklıkla ülkelerinden ayrılarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli yerel sanatçılar, hem uygun fiyat istemeleri, hem de eğlendirici performansları ile kentteki düğünlerde tercih edilmeye başlandı. Son olarak Eyyübiye Mahallesi'nde düzenlenen amca çocukları Ahmet ile Nesrin Altın çifti için yapılan düğünde sahne alan Suriyeli müzisyenler, seslendirdikleri hareketli şarkılar ve yaptıkları davul şovuyla davetlilerin beğenisini kazandı. Bazı düğünlerden hiç para talep etmeyen ve sadece bahşişleri kabul ederek sahne alan Suriyeli çalgıcıların bu tutumu Şanlıurfalı meslektaşlarının ise tepkisine yol açıyor. Oğlunun düğününde Suriyeli grubu tercih etmelerinin ekonomik olmasının yanı sıra performansı ile davetlileri coşturmasından kaynaklandığını ifade eden Ali Altın, "Şanlıurfa'daki mahalli sanatçılar, düğünlerde çok yüksek fiyat istiyor. Suriyeli müzisyenler ise çok düşük fiyatla sahneye çıkıyor ve bahşişlerle kazanç sağlıyor. Bu durum bizim açımızdan sevindirici, aynı zamanda davetlileri de coşturması mutluluk verici" dedi.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Eyyübiye Mahallesi'nde düzenlenen düğünde yasak ve tehlikeli olmasına rağmen bazı kişiler, ruhsatlı olduğu öğrenilen tabanca ve tüfekleri ile havaya ateş açtı. Tabanca ve tüfekle havaya ateş açılan düğünde, korkuya kapılan çocuklar kulaklarını elleriyle kapatırken yere düşen boş kovanları da oynamak için topladı. Havaya ateş açan davetliler ise düğünlerde silah sıkmanın bir gelenek olduğu savunmasını yaptı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Düğünleri Suriyeli Davulcu- Zurnacı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement