Şanlıurfa'da Hükümlülerden Sergi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Hükümlülerden Sergi

Şanlıurfa\'da Hükümlülerden Sergi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Açık Cezaevi'nde kalan mahkumların yaptığı eserler Şanlıurfa Adliyesi'nde sergilendi.

11.11.2014 13:19  Güncelleme: 14:07

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan Açık Cezaevi'nde kalan mahkumlar tarafından yapılan el işi örgü ve ahşap oymacılığından yapılan eserler Şanlıurfa Adliyesi'nde sergilendi.

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan ve açılan kurslara katılan hükümlülerin eğitimleri sonunda yaptıkları el işi ürünleri Şanlıurfa Adliyesi'nde sergilenmeye başlandı. Hükümlülerin el işleriyle oluşturulan serginin açılışı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ve Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer tarafından yapıldı. Örgü, ahşap boyama, yağlı boya, kuş kafesi ve boncuklardan yapılan hediyelerin yer aldığı ve bir hafta açık kalacağı sergiyi dolaşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, hükümlülere yönelik başlatılan kursların cezaevlerinde kalanların el işi becerilerini geliştirdiğini söyledi. Açılan serginin cezaevindeki hükümlülerin sosyalleştirilmesi sürecinin bir sonucu olduğunu ifade eden Ademoğlu, amaçlarının hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Hükümlülerden Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement