Şanlıurfa´Da Kuran-I Kerim'li Protesto - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa´Da Kuran-I Kerim'li Protesto

Şanlıurfa´Da Kuran-I Kerim\'li Protesto

Şanlıurfa'da, Çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin Bir Araya Gelmesiyle Oluşturulan 'peygamber Sevdalıları Platformu', Cuma Namazı Çıkışında Ellerindeki Kuran-ı Kerimle Eylem Yaptı. Balıklıgöl Platosunda Toplanan Yaklaşık 100 Kişilik Kalabalık Türkçe, Kürtçe ve Arapça Sloganlar ile Amerika ve İsrail'e Lanet Yağdırdı.

17.09.2010 19:55

ŞANLIURFA'da, çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan 'Peygamber sevdalıları platformu', Cuma namazı çıkışında ellerindeki Kuran-ı kerimle eylem yaptı. Balıklıgöl platosunda toplanan yaklaşık 100 kişilik kalabalık Türkçe, Kürtçe ve Arapça sloganlar ile Amerika ve İsrail'e lanet yağdırdı.

ABD'de 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde kilise bahçesinde Kuran-ı Kerim yakacağını söyleyen Rahip Terry Jones, Balıklıgöl Dergah Camisi avlusunda cuma namazı çıkışı protesto edildi. Tekbirler eşliğinde Rahip Terry Jones'i lanetleyen kalabalık, 'Kuran'a uzanan eller kırılsın', 'Kuran'a can feda' yazılı dövizler taşıdı. Gurupta bazı kişilerin yanlarında Kuran-ı Kerim taşıdığı eylemde gazetecilere açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü İbrahim Dağlar, "Son günlerde Amerika, Avrupa ve başka yerlerde Kuran-ı Kerim'i yakma gibi çirkin ve bir o kadar da rezil bazı eylemlere şahit olmaktayız. Her ne kadar bu eylemin figüranları papaz ve kiliseye bağlı kimseler olarak görülüyorsa da bu işin arkasında büyük şeytan Amerika ve siyonist güçlerin olduğu çok açıktır. Bu şeytani güçlerin, İslam'ı yok etmek ve Müslümanları pasifize etmek için çok yönlü ve şeytanca plan ve projeler uygulamaya koydukları herkes tarafından bilinen bir gerçektir" dedi.

TURİSTLER EYLEMİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

Eylemden habersiz Balıkgöl'ü dolaşan turistler ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak sık sık 'Kahrolsun ABD', 'Kahrolsun İsrail', 'Kuran canımız' ve 'Kuran'a uzanan eller kırılsın' sloganları atan kalabalığı fotoğraf makinaları ile görüntülemesi dikkat çekti. Yaklaşık yarım saat süren protesto eylemi olaysız sona erdi.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------------------------

- Cuma namazından çıkan grup

- Tekbir getirip ABD ve İsrail'i lanetleyen grup

- Grup adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Dağlar

- Ellerinde Kuran-ı Kerimle ABD ve İsrail'i protesto edenler

- Döviz taşıyanlar

- Turistlerin eylemi fotoğraf makinasıyla çekmeleri

- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK- Kamera:Ömer PINAR -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa´Da Kuran-I Kerim'li Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement