Şanlıurfa Kitap Kokusuna Doyacak - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Kitap Kokusuna Doyacak

Şanlıurfa Kitap Kokusuna Doyacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından 7'den 70'e herkesime hitap eden 'Şanlıurfa'da Kitap Şenliği' ziyaretçilerine kapılarını açtı.

30.05.2016 14:24

28 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında Rabia Meydanı'nda 50 Yazarın, 75 Yayın evinin katılım gösterdiği ve 20 binden fazla kitap çeşidinin sergilendiği fuar, kitapseverlerin beğenisine sunuldu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa'da anlamlı bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyor.
Farklı tarihlerde ünlü yazarlar tarafından imza günü düzenlenecek olan Fuar'ın açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kitap fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Dünya'nın hiç bir teknolojisi kitap kadar anlamlı değildir" dedi.

KÜÇÜK: URFA; DÜNYANIN EN MUAZZAM BİLİM MERKEZLERİNDEN BİR TANESİDİR
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Dünya'nın ilk üniversitesi Şanlıurfa'dadır. Şanlıurfa dünyanın en muazzam bilim merkezlerinden bir tanesidir. Hamd olsun bu topraklarda çok fazla âlim yetişmiştir. İslam dünyasının en büyük filozoflarından biri olan Farabi burada eğitim görmüştür. Kelime haznemizin artması ve dünyayı daha iyi bilmemiz için kitap okumamız lazım. Bu fuarın oluşumunda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese ve katılım gösteren tüm yazarlarımızı ve yayınevlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

VAKKASOĞLU: ŞANLIURFA; MUHABBETTİN BAŞKENTİDİR
Kitap fuarının ilk gününde imza günü düzenleyen ünlü yazar Vehbi Vakkasoğlu, "50 yıldan beri 60 esere imza atmış biri olarak bu programın düzenlenmesinden dolayı heyecan içerisindeyim. Şanlıurfa bana göre muhabbettin başkentidir. Bu tür anlamlı bir çalışmadan dolayı emeği geçen Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Kitap Kokusuna Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement