Şanlıurfa Valisi'nden Kararname Yorumu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valisi'nden Kararname Yorumu

Içişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, her zaman çantası elinde çalıştığını söyledi.

29.06.2017 14:31

Içişleri Bakanlığı kararnamesiyle merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, her zaman çantası elinde çalıştığını söyledi.Son yayınlanan kararnameyle merkeze alınan Vali Tuna, kentte veda ziyaretlerine başladı. Bir yıldır görev yaptığı kentten merkeze alınmasının burukluğunu yaşayan Vali Tuna, "Bizim kendimize ait fazla eşyamız yoktur. Vali konaklarında yeteri kadar eşya vardır. Sadece kendi özel şahsi eşyalarımızın bulunduğu bir iki valiz olur. Görevde bulunduğumuz süreçte Şanlıurfa'da yaptığımız işler var. Bir yıl içerisinde baktığımız zaman bayağı bir iş yaptığımızı tahmin ediyorum. Sanki çok uzun zamandır buradaymışız gibi geliyor" dedi. Kentte göreve başladığı ilk günlerde FETÖ darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Vali Tuna, kendisinin de silahını kuşanarak Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini belirterek şöyle dedi:

"Şanlıurfa'da bulunduğum süre beni en çok etkileyen ve unutamayacağım anı şüphesiz 15 Temmuz darbesiydi. Unutamayacağız bir geceydi. Hain darbe girişimini öğrendiğimiz sırada hemen harekete geçtik. Silahımı kuşanıp hemen emniyette gittik. Orada arkadaşlarımızla birlikte kendi kendimize söz verdik. Sonuna kadar çarpışacağız. Eğer ki bizim Tugaydan tanklar çıkarsa ona göre hemen tedbirlerimizi aldık. Tugayın tüm çıkışlarını kapattık. Eğer ki oradan kim çıkarsa çıksın 'ateş' serbest diye emir vermiştik. Bunu göze aldık. Biz o gün çarpışmaya karar vermiştik. Çok şükür bazı illerde yaşanan hadiseler burada yaşanmadı. Eğer öyle bir şey yaşansaydı, Şanlıurfa halkı da bu duruma hazırdı."

Şanlıurfa Valisi\'nden Kararname Yorumu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valisi'nden Kararname Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement