Santo Stefano Şövalyeleri ve Osmanlı Devleti - Son Dakika
Güncel

Santo Stefano Şövalyeleri ve Osmanlı Devleti

Santo Stefano Şövalyeleri ve Osmanlı Devleti

Konferans Turgutreis Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Eray Çakır, Yazı İşleri Müdiresi Pembegül Yıldız ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

15.02.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Akdeniz Denizcilik Tarihi Konferansları Serisinin ilkini " Doğu Akdeniz'de Korsanlık Faaliyetleri Santo Stefano Şövalyeleri ve Osmanlı Devleti XVI-XVII YY." konusuyla Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden Dr. Mikail Acıpınar gerçekleştirdi.

Konferans Turgutreis Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Eray Çakır, Yazı İşleri Müdiresi Pembegül Yıldız ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Mikail Acıpınar zengin slayt gösterisiyle gerçekleştirdiği sunumunda, kuruluşundan itibaren her türlü Osmanlı karşıtı faaliyetin içerisinde yer alan Santo Stafono Şövalyelerinin ortaya çıkışı, diğer Hıristiyan tarikatlarla ittifakı, Osmanlı adaları ve topraklarına saldırıları, Osmanlı idaresinin söz konusu tecavüzlere karşı aldığı tedbirler ile bunların neticesinde o dönemin bir olgusu haline gelen esaret ve ele geçirilen Türk esirlerin durumu ve Turgutreis'in bu olaylardaki konumu hakkında geniş bilgiler verdi.

Acıpınar konferansında gemilerde yer alan Osmanlılara ait eserleri, sancakları, simgeleri, heykelleri haritaları ve mezar taşlarını de zengin fotoğraf arşiviyle katılımcılarla paylaştı. Son olarak katılımcıların sorularını yanıtlayan Acıpınar Yazı İşleri Müdiresi Pembegül Yıldız'ın teşekkür plaketini vermesinin ardından konferansını bitirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Santo Stefano Şövalyeleri ve Osmanlı Devleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement