Sarıcak'a Elektrik Verildi - Son Dakika
Güncel

Sarıcak'a Elektrik Verildi

Sarıcak\'a Elektrik Verildi

Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Sarıcak köylülerinin, ‘Sayacımı evimden dışarı çıkartmam’ inadından vazgeçip, köye gelecek olan ekiplere ‘saldırmama’ sözü vermesi üzerine köye 5 günün ardından elektrik verildi.

09.05.2014 14:05

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Sarıcak köylülerinin, 'Sayacımı evimden dışarı çıkartmam' inadından vazgeçip, köye gelecek olan ekiplere 'saldırmama' sözü vermesi üzerine köye 5 günün ardından elektrik verildi.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta sonu DEDAŞ ekipleri, bakım, onarım, köy aydınlatma tesisi ile mesken içinde olan sayaçların ücretsiz olarak evlerin dışına alma çalışması için Eğil ilçesine bağlı Sarıcak köyüne gitti. Ekipler, çalışma yapabilmek için köyün elektriğini kesti. Ancak köylüler, evlerindeki sayaçları dışarı çıkarmak istemedi. Köylüler, sayaçlarının ev dışına çıkarılmasını önlemek için ekiplere saldırdı. Bunun üzerine ekipler, jandarma karakoluna sığındı. Ardından da can güvenliklerinin olmadığını gerekçe göstererek köyden ayrıldı.

EKİPLER BİR DAHA KÖYE GİDEMEDİ

Çalışmaların yarım kalması sonucu elektriksiz kalan Sarıcak köyü sakinleri, DEDAŞ'ın köylerinin elektriğini kasıtlı olarak kestiğini ileri sürdü. Bu iddialar üzerine konuşan DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Ahmet Sait Akboğa, hiç kimseye karşı kasıtlarının bulunmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Akboğa, "Maalesef ekiplerimiz, bakım, onarım, köy aydınlatma tesisi ile mesken içinde olan sayaçların kablosu ile birlikte ücretsiz olarak evlerin dışına alma çalışması yapmak için gittikleri bu köyde, jandarmaların yanında saldırıya uğradı. Bundan dolayı da köyden çıkmak zorunda kaldı. Bu nedenle de çalışma için kesilen köyün elektriği tekrar verilemedi. Ancabazı köylüler, bazı basın yayın kuruluşlarına 2 yıl önce değiştirdikleri sayaçlarının değiştirilmek istendiği gibi yanlış bilgi aktarmış. 6446 sayılı elektrik kanununa göre sayacın mülkiyeti dağıtım şirketine aittir. Gerektiğinde sayaç da değiştirilebilir, ancak bizim yaptığımız çalışma, sayaçların ev dışına alınmasıyla ilgilidir. Evde bir erkeğin olmaması veya evde kimsenin bulunmaması gibi durumlarda içerideki sayacı okuma imkanımız olmuyordu. Bu nedenle sayaçları hiçbir ücret talep etmeksizin ev dışına alıyoruz. İddia edildiği gibi, kimseden bunun için para talep etmiyoruz."

'SALDIRMAMA' SÖZÜ VERDİLER

Yaşanan bu durum üzerine DEDAŞ ekipleri köye gidemediği için 5 gün elektriksiz kalan Sarıcak köyünün muhtarı ve azalarından oluşan bir heyet, DEDAŞ İl Müdürü Ahmet Sait Akboğa ile Eğil Kaymakamlığında bir araya geldi. Kaymakam Taner Bircan'ın da hazır bulunduğu toplantıda köylüler, sayaçların ev dışına çıkarılması, bakım onarım ve aydınlatma çalışması yapacak DEDAŞ ekiplerine saldırmama ve çalışmalarına yardımcı olma sözü verdi. Bunun üzerine DEDAŞ ekipleri önceki gün köye giderek elektrik vererek, çalışmalarına başladı.

"TRAFOYA ZARAR VERENLER KİM"

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Sarıcak köyünün de aralarında bulunduğu kimliği belirsiz kişilerin 6 köyü besleyen trafoya girerek, buraya zarar verdiğini, bunun sonucunda söz konusu diğer yerlerde de enerjinin kesildiğini bildirdi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen bu kişilerin ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadıklarını kaydeden Akboğa, bu duruma zamanında müdahale ederek, köylere elektrik enerjisi verdiklerini söyledi.

Bu arada, trafoya zarar vererek birçok köyün karanlıkta kalmasına yol açan kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

"KUL HAKKINA GİRMEDEN KULLANIN"

Akboğa, amaçlarının bölgedeki tüm müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji vermek olduğuna dikkat çekerken de tüm müşterilerinden hatalı ve yanlış kullanma alışkanlıklarından vazgeçmelerini ve kul hakkına girmeden elektrik enerjisi kullanmalarını istedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıcak'a Elektrik Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement