Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü

Sarıkamış Harekatı\'nın 99. Yıl Dönümü

Uşak'ta şehitler için mevlit okutulup, yürüyüş düzenlendi Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli, şehitler anısına Türk bayrağıyla gerçekleştirdiği 33 kilometrelik koşunun ardından bayrağı Uşak Valisi Erden'e teslim etti.

05.01.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Uşak'ta şehitler için mevlit okutuldu ve "Gençlik Şühedanın İzinde, Sarıkamış" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Uşak Ulu Camisi'nde öğle namazı sonrası Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için mevlit okutuldu. Mevlit sonrası Uşak Aşevi tarafından vatandaşlara helva dağıtıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli, şehitler anısına Banaz ilçesinden Uşak'a kadar Türk bayrağıyla 33 kilometrelik güzergahta koştu. Yeniceli, koşu sonunda bayrağı Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'e teslim etti.

Yeniceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdiği koşunun kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar yaptığım en anlamlı koşuydu. Sarıkamış şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun" dedi.

Gençlik şühedanın izinde yürüdü

Uşak Belediyesi önünde yapılan bayrak teslim törenin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce "Gençlik Şühedanın İzinde, Sarıkamış" sloganıyla düzenlenen yürüyüş yapıldı.

Türk bayraklarıyla Uşak Kent Meydanına kadar yürüyen katılımcılar, varış noktasında saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Vali Erden, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın hüzünlü ama gerçek bir hayat hikayesi olduğunu söyledi.

Sarıkamış'ta şehit olan her vatan evladının ayrı bir değerinin olduğunu ifade eden Erden, "Ülkelerini savunmak, vatanlarını korumak ve itaat içerisinde kaderin cilvesini gösteren o kış aylarında fedakarlıkların en zirvesini yapmışlar ve ülkeleri için canlarını feda etmişler. Her Anadolu evladı, bütün fedakarlıkları bilmeli, bilinçlenmeli ve okumalı, yaşamalı, hissetmeli. Ülkesinin, vatanının kıymetini daha iyi anlamalı" dedi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement