Satranç'tan Bir Madalyada Efe'den Geldi - Son Dakika
Güncel

Satranç'tan Bir Madalyada Efe'den Geldi

Satranç\'tan Bir Madalyada Efe\'den Geldi

Bu Yıl Satranç'ta Doğru hamleler yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye şampiyonlarında aldığı derecelerle de adından söz ettirmeye başladı.

30.04.2013 10:22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl satranç sporunu tabana yayma adına, Kocaeli sınırları içerisinde bulunan İlkokul birinci sınıftaki 36.500 öğrenciye satranç takımı vererek Türkiye'ye örnek gösterilecek bir projeyi hayata geçirmişti. Geleceğin satranççılarını bulmayı hedefleyen ve satranç sporunu tabana yaymak adına başlatılan Doğru hamlede buluşalım projesiyle birlikte, Kocaeli'de bulunan yetenekli satranççılar da Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesinde çalışmalarına ara vermeden devem ediyor.

427 SPORCU KATILDI

Geçtiğimiz aylarda yapılan küçükler Türkiye şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu Can Baylav'ın ardından ise bir derecede Karaman'dan geldi. Çocuklar satranç liginde 63 takım, Yıldızlar Satranç Liginde ise 28 takım olmak üzere, 427 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor 8 satranççıyla katıldı.

FEDERASYON BAŞKANI KOCAELİ'DEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

19-24 Nisan tarihleri arasında Karaman ilinde yapılan Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi şampiyonasında Efe Mert Kılıç Yıldızlar kategorisinde birinci masalar sıralamasında üçüncü oldu. Kılıç'ın yanı sıra çocuklar kategorisinde ise Murat Erbilici ikinci masalar sıralamasında ise dördüncü oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay turnuvada yaptığı konuşmada Kocaeli'deki "Çocuklarımız İçin Doğru Hamlede Buluşalım" projesinden övgüyle bahsetti.

BİRÇOK İL PROJEYİ UYGULAYACAK

Öte yandan başta Karaman ili olmak üzere birçok il, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilki yapılan ilkokul birinci sınıf öğrencilere satranç dağıtım projesi olan "Doğru hamlede buluşalım" projesini illerinde uygulamak için federasyon başkanı nezdinde proje hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay İSE Kocaeli'nin Türkiye'ye örnek olarak başlattığı bu projeyi birçok ilin uygulamak için sıraya girdiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Satranç'tan Bir Madalyada Efe'den Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement