Saü'de "Başkanlık Sistemi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Saü'de "Başkanlık Sistemi" Konferansı

Saü\'de "Başkanlık Sistemi" Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mizan Hukuk Topluluğu tarafından "başkanlık sistemi" konulu konferans düzenlendi.

08.12.2016 10:12

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mizan Hukuk Topluluğu tarafından "başkanlık sistemi" konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesindeki Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, sistemlerin insanların karakterini şekillendirebileceğini, en büyük farklılıkların da zihniyette görüleceğini söyledi.

İlk bakışta zihniyetin anlaşılamayacağını ifade eden Al, "Bu anlamda Türkiye'nin hem bir sistem sorunu var hem de ondan daha derin zihniyet sorunu var. Onun için işimiz kolay değil. Yönetim konusunda gerçekten iyi bir sistem kurmamız gerekiyor ama bundan daha zor olan, iyi bir zihniyet inşa edilmesi." diye konuştu.

Türkiye'deki sistem arayışının nedenine de değinen Hamza Al, Türkiye'nin kendi şartlarından ve biraz da parlamenter sistemin yapısından kaynaklanan sorunları olduğunu dile getirdi.

Al, "Türkiye gibi doğu, batı, güney ve kuzeyin tam ortasında bir köprüde duruyorsanız ve dışarıdaki gelişmeler en fazla iç politikalarınızı etkiliyorsa siyasal istikrara ihtiyacınız vardır. Türkiye'deki siyasal sistem, siyasal iktidarı sağlamaktan uzaktır." dedi.

Konferansta "başkanlık sistemi", hukuki ve siyasi yönleriyle ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saü'de 'Başkanlık Sistemi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement