"Savaş Dilde Kolay" - Son Dakika
Güncel

"Savaş Dilde Kolay"

"Savaş Dilde Kolay"

Kore Gazisi 85 yaşındaki Ahmet Dağdeviren, "Savaş deyip de geçilmez. Savaş dilde kolay. Biz orada ekmeğimizi ateşe koyar yerdik." dedi.

19.09.2013 12:50  Güncelleme: 12:51

ZERİN ÖZDİLEK - Kore Gazisi 85 yaşındaki Ahmet Dağdeviren, savaşa gönüllü gittiğini belirterek, "Savaş deyip de geçilmez. Savaş dilde kolay. Biz orada ekmeğimizi ateşe koyar yerdik" dedi.

Gaziantep'te yaşayan Dağdeviren, AA muhabirine, bütün gazilerin gününü kutladığını belirtti.

Kore Savaşı'na gönüllü olarak gittiğini ve 27 gün süren gemi yolculuğunun ardından bölgeye ulaştıklarını anlatan Dağdeviren, "Savaş deyip de geçilmez. Savaş dilde kolay. Biz orada ekmeğimizi ateşe koyar yerdik. O soğukta elma bile taştan daha sert olmuştu. Öyleki çivi çaksan batmazdı. Ayaklarımız buz gibi olurdu" dedi.

Savaşta sürekli cephe değiştirdiklerini ifade eden Dağdeviren, arkadaşlarının şehit olduğunu ancak karşı tarafın da ağır zayiat verdiğini söyledi.

Dağdeviren, Kore'ye giderken ailesine söylemediğini, onlara "Mektubum nereden gelirse oraya yazın" dediğini aktardı.

Kore Savaşı'nda şehit olan silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlık dileyen Dağdeviren, "Bizler çok şeyler yaşadık. Ama bu bir görevdi en iyi şekilde tamamlanması gerekiyordu. Gazi olduğum için çok mutluyum. Yaşadığım yerde herkes saygu duyuyor. Bu açıdan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Her Türk genci için askerliğin bir "görev" olduğunu anlatan Dağdeviren, şunları kaydetti:

"Tabi vatan borcu herkesin yapması gerekiyor. Ama artık şartlar çok değişti. Allah'a çok şükür ordumuz çok güçlü. Gençlerimize eline sevk kağıdını verdin mi düğüne gider gibi bayrağını omuzuna asıp törenle davulla uğurlanıyor. Allah onları korusun." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Savaş Dilde Kolay' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement