Sazlıklar Yandı, Yuvalar Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Sazlıklar Yandı, Yuvalar Kül Oldu

Sazlıklar Yandı, Yuvalar Kül Oldu

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde su samuru ve çeşitli kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı sazlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

05.10.2013 17:45

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde su samuru ve çeşitli kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı sazlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürülen ve iki dönümlük alanın zarar gördüğü yangın nedeniyle bölgede yaşayan hayvanların yuvaları kül oldu.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılı Haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'ndeki sazlık alanda, bugün saat 15.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler sazlık alanı sardı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Azmak Deresi çevresinde bulunan otel, restoran ve balıkçı teknelerini de tehdit etti.

YUVALAR KÜL OLDU

Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmalarına bir helikopter de destek verdi. Bölgedeki balıkçılar da tekneleriyle sazlığa gelip ekiplere yardımcı oldu. Yaklaşık bir saatte kontrol altına alınan yangın nedeniyle iki dönüm sazlık zarar gördü. Akyaka Severler Derneği ve beldede yaşayan yabancıların geçmiş yıllarda su samurlarını korumak için çalışmalar yapıp imza kampanyaları düzenlendiği sazlıktaki birçok hayvana ait yuva kül oldu.

TEK TESELLİ CAN KAYBININ OLMAMASI

Akyaka Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Çalca, "Gökova Körfezi'nde 'Deli Memed' denilen şiddetli rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Yangının bulunduğu bölge bataklık olduğu için ekipler müdahalede zorluk yaşadı. Tek tesellimiz yangında can kaybı olmaması" dedi. Jandarma, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sazlıklar Yandı, Yuvalar Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement