Seçilirse Çöpçü Kıyafetleriyle Meclis'e Gidecek - Son Dakika
Güncel

Seçilirse Çöpçü Kıyafetleriyle Meclis'e Gidecek

Seçilirse Çöpçü Kıyafetleriyle Meclis\'e Gidecek

İzmir’de, 21 yıldır çöpçülük yapan Mehmet Emin Dağ, yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday adayı olduğunu belirterek; “Adaylığım kesinleşirse meclise çöpçü kıyafetlerim, süpürgem ve yanımda taşıdığım konteynerle gideceğim” diyerek 1977 yılında beyaz perdeye uyarlanan Çöpçüler Kralı filminin sahnelerini hatırlattı.

21.01.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 21 yıldır çöpçülük yapan Mehmet Emin Dağ, yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday adayı olduğunu belirterek; "Adaylığım kesinleşirse meclise çöpçü kıyafetlerim, süpürgem ve yanımda taşıdığım konteynerle gideceğim" diyerek 1977 yılında beyaz perdeye uyarlanan Çöpçüler Kralı filminin sahnelerini hatırlattı.

Yaklaşan yerel seçimler kapsamında İzmir'de CHP Konak Belediye Meclis Üyeliği'ne aday adayı olduğunu söyleyen 47 yaşındaki 21 yıllık çöpçü Mehmet Emin Dağ, Konak Meydanı'nda ilginç bir eylemle adaylığını duyurdu. Üzerindeki iş elbiseleri ile birlikte siyaha boyadığı ampulleri sokaktan süpürerek çöp konteynerine atan Dağ; şöyle konuştu: "21 yıl çöpçülük yaptım. Temizlik işlerinde çalıştım. Ancak, emekliliğim dolduğu için halkımıza artık siyasetle hizmet etmek istiyorum. CHP inanıyorum ki işçinin ve emekçinin partisidir. Meclis'in ilk oturumuna üzerimdeki iş elbiselerim, süpürgem ve konteyner ile birlikte gideceğim. Çünkü 21 yıldır sokak sokak çöp toplayan biriyim dolayısı ile sokağın nabzını iyi biliyorum. Ampuller aktı artık kara oldu. Kullanma tarihi bitti."

ÇÖPÇÜLER KRALI'NI HATIRLATTI

Öte yandan Dağ'ın yaptığı eylem 1977 yılında yönetmen Zeki Ökten tarafından beyaz perdeye uyarlanan Çöpçüler Kralı filminin sahnelerini hatırlattı. Başrollerini merhum Kemal Sunal'ın üstlendiği filmde çöpçü olan Apti Şakrak'ın sonradan şarkıcı olması ve sahnede bir an olsun süpürgesini yanından ayırmaması toplumsal mesajın güldürüyle sunulduğunu ortaya koymuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Seçilirse Çöpçü Kıyafetleriyle Meclis'e Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement