Şehit Anneleri Öcalan'a Haklarını Helal Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Anneleri Öcalan'a Haklarını Helal Etmiyor

Şehit Anneleri Öcalan\'a Haklarını Helal Etmiyor

Hükümetin İmralı ile görüşmelerini tasvip etmediklerini ve buna karşı olduklarını söyleyen Afyonkarahisar'daki şehit anneleri, Abdullah Öcalan'a haklarını helal etmediklerini söyledi.

20.03.2013 17:12

Hükümetin İmralı ile görüşmelerini tasvip etmediklerini ve buna karşı olduklarını söyleyen Afyonkarahisar'daki şehit anneleri, Abdullah Öcalan'a haklarını helal etmediklerini söyledi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve beraberindeki 30'a yakın şehit ailesinin katılımıyla Çözüm Süreci'ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan İsmail Kumartaşlı, ilk defa şehit aileleri ile birlikte bir konu üzerinde basın açıklaması yaptıklarını söyledi. Afyonkarahisar'da bir ilki yaşadıklarını fakat bu gururun yanı sıra üzüntülerinin büyük olduğunu anlatan Kumartaşlı, şöyle konuştu: "Siyasi yetkililerimizin son günlerde çıkıp

boy boy Abdullah Öcalan ile görüşmelerine karşıyız ve bunu her platformda dile getirdik. Siyasi partilerimizin söylemlerine baktığımız da, 'bu süreçten yani Abdullah Öcalan, bebek katili ve

İmralı canisi ile görüşmelerden şehit ailelerimizde memnun onlarda onay veriyor' diyorlar. Fakat hiçbir şehit annesi Abdullah Öcalan ile görüşmelerine onay vermiyor. Biz bu görüşmelere karşıyız."

Toplantıda konuşan Şehit Er Veysel Tekeli'nin annesi Zehra Tekeli, Şehit Jandarma Er Mehmet Sağlam'ın annesi Sultan Sağlam, Şehit Jandarma Er Hüseyin Öğüt'ün annesi Şeriban Öğüt ve Şehit Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin annesi Hani Çiftçi ise, Abdullah Öcalan ile siyasilerin yaptıkları görüşmelere karşı olduklarını söyleyerek, Öcalan'a kesinlikle haklarını helal etmediklerini kaydettiler.

Toplantıda çok sayıda şehit annesi duygulu anlar yaşarken çoğu gözyaşlarına hakim olamadı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Anneleri Öcalan'a Haklarını Helal Etmiyor - Son Dakika


Advertisement