Şehit Karadavut'un Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

Şehit Karadavut'un Baba Evine Ateş Düştü

Şehit Karadavut\'un Baba Evine Ateş Düştü

Tunceli'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

26.09.2012 12:27  Güncelleme: 12:41

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin gasp ettikleri bir araçla dün akşam saatlerinde asker taşıyan zırhsız minibüs ile güvenliğini sağlayan cipin geçişi sırasında bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 6 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un memleketi Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli, 10 yaşında İrem ve 5 yaşında Dilara adlı 2 kız çocuğu bulunan Karadavut, yıllar önce ölen babası Hamza Karadavut'un 2'si kız 7 çocuğundan 5'incisiydi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki Cuma Karadavut'un görev yaptığı Ankara'dan eşi Melek ve kızlarını da yanına alıp, 20 gün önce geçici görevle Tunceli'ye gittiği öğrenildi. Tunceli'ye gitmeden önce memleketi Yenifakılı ilçesine gelerek, annesi Döndü, 6 kardeşi, akrabaları ve arkadaşları ile hasret giderdi. Tunceli'de görevi sırasında şehit düşen Karadavut'un acı haberi, dün akşam saatlerinde baba ocağı Yenifakılı ilçesine ulaştı. Eşi Melek tarafından şehit haberinin verilmesi üzerine anne Döndü ve kardeşleri göz yaşlarına boğuldu.

Bugün sabah saatlerinden itibaren şehit evi ile Yenifakılı ilçesindeki ev ve işyerlerine bayraklar asıldı. Şehidiasker Cuma Karadavut'un abisi Ercan Karadavut, kardeşinin 20 gün önce İzine geldiğini, ancak hiç evde durmadığını belirterek, Arkadaşlarımla görüşüp, hasret gidereceğim diyerek kendisiyle fazla görüşemedik. Sürekli arkadaşları ile vakit geçirdi. Keşke gelmeseydi, doyamadık kardeşimize diye göz yaşı döktü.

Şehit haberini duyan yakınları ve ilçe halkı, taziye için Karadavut ailesinin evine akın etti. Bu sırada şehit evinin önünde bir ambulans hazır bekletildi. Şehit asker Cuma Karadavut'un cenazesi bugün öğle saatlerinde Yenifakılı İlçesi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından tprağa verilecek. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Karadavut'un Baba Evine Ateş Düştü - Son Dakika


Advertisement