Şehit Oğula Son Veda - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğula Son Veda

Şehit Oğula Son Veda

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün cenazesi baba evine getirildi.

23.07.2012 21:44  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Saygün cenazesi askeri uçakla Merzifon askeri havaalanına getirilip buradan karayoluyla helallik için konvoy eşliğinde Amasya'nın Suluova İlçesi Girne Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayrakları ile donatılmış araçlarla baba evine getirilen şehit Saygün'ün naaşı evin avlusunda bir süre bekletildi. Burada eşi Aslı Saygün ile annesi Muazzez Saygün tabuta sarılıp ağıtlar yakması yürekleri dağladı. Çocukları Aysima ile Asi Buğlem'de babaları ile son kez helalleşti. Kucakta taşınan küçük çocukların tabuta bakıp, annelerinin gözyaşlarını izlemesi herkesi duygulandırdı.

Buradaki törene resmi erkanın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılanlar aileyi güçlükle teselli etmeye çalıştı. Şehidin naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Samsun'un Havza İlçesi Eymir Köyü'ne götürüldü.

KEFEN SANA YAKIŞMADI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Muharrem Saygün'ün cenazesi memleketi Samsun'un Havza İlçesi Eymir Köyü'ne getirildi. Şehit Saygün için köy mezarlığında tören düzenlendi. Törene Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Samsun Vali Yardımcıları Hasan Özhan ve Haluk Şimşek, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdullah Doğan, Merzifon 5'inci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan üyeleri ve şehidin yakınları katıldı.

Cenazenin, törenin yapılacağı alana getirilişi sırasında şehit eşi Aslı Saygün, "Kefen sana yakışmadı. Çıkarın eşimin kefenini" diyerek ağıt yaktı. Şehit eşini kadın subay teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Kadir Saygün ve şehit annesi Muazzez Saygün tören süresince gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi saat 19.00'da Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Oğula Son Veda - Son Dakika


Advertisement