Şehit ve Gazi Ailelerine Türkü Dinletisi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gazi Ailelerine Türkü Dinletisi Düzenlendi

Şehit ve Gazi Ailelerine Türkü Dinletisi Düzenlendi

Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, konsere katılan şehit aileleri ile gazileri ve gazi ailelerini tek tek ziyaret ederek karanfil hediye ettiler.

03.11.2012 16:50  Güncelleme: 16:44

2 Kasım 2012 Cuma günü  saat 19.30'da Keşan Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Sevim Yenice Konferans Salonu'nda, Cumhuriyetimizin 89. Yılında şehit ve Gazi yakınlarımızın acılarını paylaşmak amacıyla konser verildi.

Konsere Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Engin Sakallıoğlu, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Keşan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, Belediye Meclis Üyesi İlhan Boz, İsmail Özkan,CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan,Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Mustafa kemal Paşa Mahalle Muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, kamu, özel ve sivil toplum temsilcileri ile bölgemizdeki tüm şehit ve gazi aileleri ile gaziler katıldı.

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kurtuluş Savaşı ile ilgili hazırlanan bir sunum katılımcılara izletildi.

Toplantıda ilk olarak konuşan koro şefi Soner Velioğlu, "vatanı olmayan insanın şerefi, namusu, dini olmaz. Biz böyle biliriz böyle öğrendik dedelerimizden atalarımızdan.Yurdu halkı, hakkı korumak için çok bedeller ödedik. Hala ödeniyor. Çok canlar gitti, çok kanlar aktı. Ateş düştüğü yeri yakar" dedi.

Velioğlu'ndan sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da şunları söyledi. "Daha başında programın çok ciddi duygu seline kapıldım. Bu ülke elimizdeki son topraklar.Yaklaşık 5 bin yıllık devlet geleneğimiz var. Bu devlet ilelebet devletimiz olacaktır. Ama şöyle ama böyle bu millet, bu kültürünü dünya kültürleri üzerinde koruyup kollayıp yaşamasını bilir. 5 bin yıldır atalarımız uyumadı hep bedeller verdi, bedelsiz bir şey olmuyor.Tabi ki bedeli ödeyenler aramızda. Aslan gibi evlatlarını verdiler.Soyunda sülalesinde atasını kaybedenler oldu.Bizim sazımız en azından 4 yıldan beri bizim kültürümüzü temsil eder. Hiç bir zaman bana göre İspanyolun gitarından aşağı değildir. hatta üstündedir. Bunu böyle bilin.Duygularımızı dile getirir.Sevgilerimizi söyler.Kahramanlıklarımızı anlatır. Hepinize saygılarımı sunuyor iyi seyirler sunuyorum"

Özcan'dan sonra söz alan Dınkırcı etkinlikte yaptığı konuşmada; Cumhuriyetin ilanının  89.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Keşan Belediyemiz tarafından organize edilen bu etkinliğe emek veren başta Belediyemiz başkanımız olmak üzere koro şefi beyefendiye ve sizlere teşekkür ediyorum. Biz herhangi bir ada ülkesi değiliz. Bu coğrafyada yaşamanın bedelini biz binlerce yıldır ödüyoruz ve ödeyeceğiz de. Emin olun hepinizin yurt içi ve yurt dışı tecrübeleri var.Dünyada bazı ülkelerin bizim şu en son Kurban Bayramı'nda trafik terörüne verdiğimiz kadar kurtuluş mücadelelerinde şehit sayıları yok. O halde biz konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, binlerce yıldır bu cennet vatan sonsuza kadar var olsun diye bedel ödedik. Kısa sunumda izlediğimiz gibi, eğer biz şu an konuşabiliyorsak o 57.Alaya o 623 tane her biri birbirinden mert, o komutan yardımcısı benim hemşehrimdir. Çorum İskilipli. Kendisiyle gurur duyarım. Çok şey borçluyuz. Düşünebiliyor musunuz tamamı şehit olmayı bile bile cansiperane bir şekilde mücadeleye atılıyorlar ve tamamı şehit oluyor.

Bakın çok daha öteye gitmeye gerek yok 253 bin şehidimiz Çanakkale'de 90 bin şehidimiz Sarıkamış'ta, biz verdik bizlerin büyükleri verdi. Ailesinden gazi ya da şehit olmayan var mı? Yok yaşamanın bedeli. O halde bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu vatan böyle bir vatan. Bu ecdadın bize bırakmış olduğu bu vatan toprağını gelecek nesillere taşımak istiyorsak bir bütün halinde Misak-i Milli sınırları içersinde kimseye verecek bir çakıl taşımız yok. Bu vatan bu necip milletin kurup kurabileceği son devlettir. Bunun hepimiz kıymetini kadrini biliyoruz, bileceğiz.

Özellikle hanımefendilerden beyefendilerden istirhamım şu yeni nesillere ki bu konuda Keşan gerçekten en son Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ziyadesi ile gördük coşkulu bir halk katlımı vardı.Özellikle yeni yetişen nesle tarihimizi iyi öğretmek gerekiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Atatürk'ün belirttiği gibi Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işleri kendisinde yapacak cesareti bulacaktır. Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki dünyanın geleceğinde yine bizler, başta rahmetli Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızda ve Türk Tarihi boyunca canlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi kahraman gazilerimizi bu vesileyle saygıyla minnetle anıyor hepinizi iyi seyirler diliyor selam ve saygılarımı sunuyorum " şeklinde konuştu

Konser Soner Velioğlu yönetiminde Keşan Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu'nun seslendirdiği türkülerle devam etti.

Konserin ardından konuklara kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Konserde Olay TV ve Tek Rumeli Televizyonu da çekimler yaptı. Bu görüntülerin Olay TV'de ve Tek Rumeli Televizyonunda 10 Kasım 2012 Cumartesi günleri yayınlanacağı, Olay TV'de yayın saatinin 12.00 olacağı Tek Rumeli TV'de de yayın saatinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit ve Gazi Ailelerine Türkü Dinletisi Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement