Şehzadeler Şehrini "Şalvarlı Kadınlar" Güzelleştiriyor - Son Dakika
Güncel

Şehzadeler Şehrini "Şalvarlı Kadınlar" Güzelleştiriyor

Şehzadeler Şehrini "Şalvarlı Kadınlar" Güzelleştiriyor

Coğrafi konumu nedeniyle Osmanlı şehzadelerinin sancak beyliği yaptığı Amasya'da tarihi ve turistik değerleri ön plana çıkarmaya çalışan Amasya Belediyesi, 40 kadın işçiyle şehrin park ve bahçelerini güzelleştiriyor İş kıyafeti olarak giydikleri şalvarla dikkati çeken kadın işçiler, çiçek dikiminden çapalamaya kadar çok farklı işleri gerçekleştirerek şehrin vitrinine estetik değer katıyor.

09.05.2014 11:09

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - "Şehzadeler şehri" Amasya'da tarihi ve turistik değerleri ön plana çıkarmaya çalışan Amasya Belediyesi, 40 kadın işçiyle şehrin park ve bahçelerini güzelleştiriyor.

İş kıyafeti olarak giydikleri şalvarla dikkati çeken kadın işçiler, çiçek dikiminden çapalamaya kadar çok farklı işleri gerçekleştirerek şehrin vitrinine estetik değer katıyor.

Amasya Belediyesi bünyesinde, İŞKUR İl Müdürlüğünce yürütülen "Toplum Yararına Program" kapsamında 7 ay önce işe başlayan 40 kadın işçi, çalışmaları kadar giydikleri şalvarla da dikkati çekiyor. Kentteki park ve bahçelerde görevlendirilen kadınlar, çalışmaları ile kenti güzelleştirirken aldıkları ücretle de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kadın işçilerden evli ve iki çocuk annesi Emine Çiftçi (40), AA muhabirine, işlerini severek yaptıklarını, kendilerine "şalvarlı tim" yakıştırması yapıldığını söyledi.

Park ve bahçelerde bel ve tırmıkla çalıştıklarını, çiçek dikimi gibi işlerde görev aldıklarını ifade eden Çiftçi, "Bize bu işi sağlayanlardan Allah razı olsun. Çok rahatız. Park bahçe işleri yapıyoruz. Kıyafetlerimizi biz seçtik. Şalvarla çalışıyoruz. Böyle çalışmak daha rahat oluyor" dedi.

Söz konusu proje kapsamında 9 ay görev yapacaklarını, bunun 7 ayını tamamladıklarını belirten Çiftçi, "İşimizde çok rahatız. Park bahçede, mezarlıklarda görev yapıyoruz. Çiçek dikimi, çapa, bel gibi işler yapıyoruz. 'Karınca gibi' çalıştığımız söylenince daha çok mutlu oluyoruz. Takdir ediliyoruz. Bizim çalışmamızdan herkes memnun" ifadelerini kullandı.

"Şalvarla çalışmak daha rahat"

Evli ve üç çocuk annesi Arife Konaş (41) ise işlerine alıştıklarını ve çalışırken zorlanmadıklarını kaydederek, "İşimizi severek yapıyoruz. Bize çok kolaylık gösteriyorlar. Kentimiz de güzelleşiyor. Çalışırken daha çok bandik (şalvar) giyiyoruz. Bu şekilde daha rahat çalışıyoruz. Bandiklerimiz kendimizin, yelekleri devlet verdi" diye konuştu.

Amaçlarının Amasya'yı güzelleştirmek olduğunu aktaran Konaş, "Şehirde yeşil alanlar bizden sorulur. Amasya'ya kadın eli değdiği belli oluyor. Kentimiz daha da güzelleşti. Bizleri görünce şaşıran da oluyor. Genelde takdir eden çok" dedi.

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz ise "Toplum Yararına Program" kapsamında geçen yıl il genelinde yaklaşık bin işsizin 9 ay kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini söyledi.

Amasya Belediyesi ile yaptıkları protokol kapsamında 40 kadının park, bahçe ve çevre düzenlemesi işlerinde çalışmak üzere 7 ay önce görev almaya başladığını ifade eden Yılmaz, "Asgari ücret ve SGK primleri ödenen işçiler Amasya'mızı daha güzel hale getirmek için çalışıyor. Takdir edilecek bir çalışma sergiliyorlar. Projemizi devam ettirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehzadeler Şehrini 'Şalvarlı Kadınlar' Güzelleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement