Sel Boğazın Rengini Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Sel Boğazın Rengini Değiştirdi

Sel Boğazın Rengini Değiştirdi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan sağanak yağmur sebebiyle Çınarlıdere taştı.

22.10.2012 12:08  Güncelleme: 12:14

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan sağanak yağmur sebebiyle Çınarlıdere taştı. Denizin rengi kahverengine dönüşürken, sel sularının söküp sürüklediği ağaç ve diğer kalıntılar kıyıya vurdu.

İlçede gece boyunca devam eden yağmur sebebiyle birçok evi ve tarlayı su bastı. Sabah tarlasına giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Çanakkale Vali Yardımcısı İzzet Ercan, ilçeye gelerek AFAD yetkililerinden bilgi aldı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ercan, "Yaşanan sel felaketi vatandaşlarımızı da mağdur durumda bırakmıştır. Sel felaketi sonrası çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızla görüşerek kendilerinden bilgi aldım. Mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Çınarlıdere'de ıslah çalışmalarının devam ettiğini kaydederken, "Üst üste yaşanan sel felaketleri bizi üzüyor" dedi.

Öte yandan tarlalardan Çınarlıdere'ye dökülen çamur, Çanakkale Boğazı'nın rengini değiştirdi. Boğaz kahverengi bir görüntü alırken, sel felaketinde yerinden sökülen ağaçlar kıyıya vurdu.

Vatandaşlar ise bir daha sel felaketi yaşanmaması için derenin yatağının yeni bir kanalla değiştirilmesi gerektiğini savundu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sel Boğazın Rengini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement