Selçuk Üniversitesi'nde Bağcılık Sempozyumu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi'nde Bağcılık Sempozyumu Yapıldı

Selçuk Üniversitesi\'nde Bağcılık Sempozyumu Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe ve Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenen "8. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu" başladı.

26.09.2013 16:45

Selçuk Üniversitesi'nde Bağcılık Sempozyumu yapıldı. 4 yılda bir gerçekleştirilen sempozyumun ilk kez Konya'da düzenlendiğini söyleyen Kongre Yürütme Kurulu Dönem Başkanı Prof. Dr. Zeki Kara, "Sektöre ilişkin ülkemizdeki bağcılık ve teknolojilerinde yapılanlar ile geleceğe dönük planlamaları masaya yatıracağız." dedi.

Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu'nun açılışına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Şeker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Necdet Kaplan ve Havzalar Daire Başkanı Tuncer Kalkay, akademisyenler, üreticiler ve öğrenciler katıldı.

Dedeman Hotel'deki kongrede bağcılığın gelişmesine yönelik yapılan çalışmaların tartışılacağını söyleyen Prof. Dr. Zeki Kara, "Yapılan araştırmalar Türkiye'nin her bölgesinde bağcılıkla ilgili akademik düzeyde çalışmaların yapıldığını gösteriyor. Akademik alanda bu konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımız, bu sempozyumda sektörün mevcut sorunlarının giderilmesi konusunda önemli kazanımlar elde edecektir. Sektöre ilişkin ülkemizdeki bağcılık ve teknolojilerinde yapılanlar ile geleceğe dönük planlamaları masaya yatıracağız." dedi.

Bağcılığın geliştirilmesinin ülkemiz ekonomisi açısından önemli olduğunu söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Necdet Kaplan, "Asma bitkisinin gen kaynağı olan ülkemiz, bağcılıkta dünyanın en iddialı ülkelerindendir. Bünyemizde kurduğumuz uygulama merkezlerimizle bağcılığı geliştirmeye ve sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Sorunların çözülmesi ve gelişen teknolojilerin uygulanmasıyla bağcılığın önümüzdeki yıllar içinde daha da gelişeceğine inanıyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi'nde Bağcılık Sempozyumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement