Selçuklu Mutfağı Vali Harput'a Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Selçuklu Mutfağı Vali Harput'a Tanıtıldı

Selçuklu Mutfağı Vali Harput\'a Tanıtıldı

"Gourmand Cookbok Awards-2012" yarışmasında birinci seçilen "1236-Selçuklu mutfağı" yemekleri Bursa Valisi Harput'a tanıtıldı.

14.03.2013 12:51  Güncelleme: 12:53

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Gourmand Cookbok Awards-2012" yarışmasında birinci seçilen "1236- Selçuklu mutfağı" yemekleri Bursa Valisi Şahabettin Harput'a tanıtıldı.

Uludağ Üniversitesi yemekhanesinde verilen özel yemekte "Selçuklu mutfağı" tanıtıldı. Yemeğe Bursa Valisi Şahabettin Harput, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker katıldı. Yemekte misafirlere, ödüllü şef Ömür Akkor'un nezaretinde hazırlanan "yoğurtlu ekşili çorba, keşkek, fırın kebabı, Türkmek helvası, bazlamac, patlıcan herze ve sirkencübin"  ikram edildi.

Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasının önemli olduğu konusunda hemfikir olunan sohbette, Ömür Akkor, mutfak tarihine olan ilgisinin anlattı.  Editör Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı da dünyanın en iyi mutfak tarihi kitabı seçilen "1236 Selçuklu Mutfağı" kitabının yazılış hikayesini anlattı. Yaklaşık bir buçuk saat süren yemekte davetliler, slayt gösterisiyle Selçuklu minyatür ve çinilerinden örnekleri de izledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Selçuklu Mutfağı Vali Harput'a Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement