Senagal Heyetini; Küçük Patron Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Senagal Heyetini; Küçük Patron Karşıladı

Senagal Heyetini; Küçük Patron Karşıladı

Senegal heyeti; Eyfel Çelik'te Türk ve Senagal Bayrağı altında karşılandı

26.04.2013 16:56  Güncelleme: 11:18

SAGİAD'ın davetlisi olarak, Sakarya'ya gelen Senegal İş Adamları Heyeti'ni Eyfel Çelik Fabrikası gezisinde Türkiye'nin en küçük Patronu Somali asıllı Metehan İnce karşılayarak ağırladı. Eyfel Çelik; Senegal İş Adamları'na jest yaparak, onları Türk ve Senagal Bayrağı altında karşıladı.

Sakarya Girişimci ve İşadamları Derneği'nin (SAGİAD) davetlisi olarak Sakarya'ya gelen 7 kişilik Senegalli İş Adamları Heyeti; iş gezisi kapsamında Eyfel Çelik İnşaat Yapı Fabrikası'nı ziyaret etti. Renkli anların yaşandığı ziyarette; Senegal Heyetini; Eyfel Çelik İnşaat Genel Koordinatörü Endüstri Mühendisi Emrah İnce'nin oğlu olan Türkiye'nin en küçük Patronu Somali asıllı Metehan İnce karşılayarak ağırladı. Senegal ve Türkiye arasındaki karşılıklı yatırımları geliştirmek için Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile protokol imzaladıklarını belirten Senegal Ulusal İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mansur Cama; bu kapsamda Sakarya Girişimci ve İşadamları Derneği'nin (SAGİAD) davetlisi olarak Sakarya'da iş gezisine katıldıklarını söyledi.

Renkli görüntüler

SAGİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Cancan Meyve Presleri İmalat Sanayi Genel Müdürü Tunç Özüuğurlu ile Hakan Nebilir'in ev sahipliğinde gerçekleşen iş gezisi kapsamında; Eyfel Çelik İnşaat Yapı Fabrikası'nı ziyaret eden Senegal Ulusal İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mansur Cama Başkanlığı'ndaki Senagal Heyetinin ziyareti; renkli görüntülerle sahne oldu. Somali Asıllı 6 aylıkken İstanbul Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'ndan Eyfel Çelik İnşaat Genel Koordinatörü Emrah İnce tarafından 2007 yılında alınarak evlat edinen İstanbul İstek Vakfı 1. Sınıf Öğrencisi olan ve ünlü Basketbolcu Hidayet Yiğit tarafından da Basket Eğitimi alan Kağan İnce'nin ağabeyi Metehan İnce tarafından karşılanan Senegal İş Adamları Heyeti; ardından fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Sanegal'a davet

Ziyaret esnasında Eyfel Çelik İnşaat Genel Koordinatörü Endüstri Mühendisi Emrah İnce tarafından fabrikanın tanıtımı yapılarak, Senegal İş Adamları Heyeti'ne çelik yapıların projelendirilmesi hakkında brifing verilerek, karşılıklı ticari olanaklar görüşüldü. Eyfel Çelik İnşaat Genel Koordinatörü Endüstri Mühendisi Emrah İnce ve kendilerini karşılayan Somali Asıllı 6 yaşındaki Metehan İnce'yi SAGİAD ile birlikte Senegal'a davet eden Senegal Ulusal İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mansur Cama; "Ülkemizin stratejik önemi var. Senegal Batı Asya'ya açılan bir kapı. Batı Asya'da bulunan 15 ülke ile buradan kolayca irtibat kurulabilir. Ayrıca bölgenin en büyük limanı ve havaalanı da bizde. Dolayısıyla Senegal'e yatırım yapmak ve ticari ilişleri güçlendirmek Türk firmalarının lehine. Ayrıca güvenli bankalarımız var. Ayrıca biz sizinle aynı inancı taşıyoruz. Özellikle tekstil, tarım ve inşaat teknolojisi konusunda Türkiye'den işbirliği istiyoruz" dedi.

Somali Fahri Konsolosluğu

Sakarya'da Somali Fahri Konsolosluğu açılması konusunda girişimleri olduğunu ifade eden Eyfel Çelik İnşaat Genel Koordinatörü Endüstri Mühendisi Emrah İnce; bu konuda gerekli görüşme ve işlemlerin yapıldığını en kısa zamanda Sakarya'da bir Somali Fahri Konsolosluğu'nu kuracaklarını söyledi. İnce ayrıca; SAGİAD tarafından Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan SAGİAD İş Gezisi'ne oğlu Metehan İnce ile birlikte katılacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Senagal Heyetini; Küçük Patron Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement