Sendikalar Platformu Kesk'te Yapılan Aramaları Kınadı - Son Dakika
Güncel

Sendikalar Platformu Kesk'te Yapılan Aramaları Kınadı

Sendikalar Platformu Kesk\'te Yapılan Aramaları Kınadı

Adana'da Kamu Emekçileri Sendikaları Adana Şubeler Platformu, KCK operasyonları kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nda (KESK) yapılan aramaları kınadı.

13.01.2012 15:55

Adana'da Kamu Emekçileri Sendikaları Adana Şubeler Platformu, KCK operasyonları kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nda (KESK) yapılan aramaları kınadı. Operasyonda gözaltına alınan Sendika Hukuk Uzmanı İsmet Aslan'ın serbest bırakılmasını isteyen Platform Sözcüsü SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel Muzaffer Yüksel, "Adresleri belli olan arkadaşımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz" dedi.KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri İnönü Parkı'nda saat 12.00'da bir araya gelip, 'KESK ve Demokrasi Güçlerine Yönelik Baskılar Karşısında Boyun Eğmeyeceğiz' yazılı pankart açtı. Sendika temsilcileri adına basın açıklaması yapan Muzaffer Yüksel, KCK operasyonlarının, AK Parti politikalarına muhalefet edenleri sindirmeye yönelik olduğunu ileri sürdü.

Akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, gençler, sendikacılar ve farklı düşünen her siyasetçinin gözaltına alındığını söyleyen Yüksel, "Bu uygulamanın devamı sabaha doğru Konfederasyon Hukuk ve TİS uzmanımız İsmet Aslan'ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasıyla yaşanmıştır. Uzmanımız, 6 yıldır KESK'te kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için onlarca rapor hazırlamış, bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılara konfederasyonumuz adına katılmış, sendikal mücadele konusunda yetkin bir arkadaşımızdır. Adresi belli olan bir kişinin bu yöntemle gözaltına alınmasını kınıyoruz" dedi.

'Faşizme teslim olmayacağız' sloganları atarak operasyonu protesto eden grup, basın açıklamasının ardından polis tarafından arama yapılan BDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Cemal Gürsel Caddesi'ne yürüdü. Platform üyeleri, geçmiş olsun ziyaretinde bulunup, olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikalar Platformu Kesk'te Yapılan Aramaları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement