Şengül Hablemitoğlu: Eşimin Söylediklerinin Bir Bir Gerçekleştiği Günlerden Geçiyoruz - Son Dakika
Güncel

Şengül Hablemitoğlu: Eşimin Söylediklerinin Bir Bir Gerçekleştiği Günlerden Geçiyoruz

Şengül Hablemitoğlu: Eşimin Söylediklerinin Bir Bir Gerçekleştiği Günlerden Geçiyoruz

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, "Eşim izlendiğini, dinlendiğini bilen birisiydi.

18.12.2013 14:04

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, "Eşim izlendiğini, dinlendiğini bilen birisiydi. Öldürülebileceğini de tahmin ediyordu. Çünkü çok fazla tehdit ediliyordu. Bizi asıl üzen ise resmi olarak bu cinayetin çözümü konusunda hiçbir sonuç alınamayışı. Ayrıca günümüz Türkiye'sine baktığımızda eşimin söylediği her şeyin bir bir çıktığını gördüğümüz günlerden geçiyoruz" dedi.

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu, 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, suikastin 11. Yılında OGÜNhaber'e konuştu.

Suikast sonrası geçen süreçte cinayetin çözülmesi konusunda hiçbir somut gelişmenin olmadığını belirten Hablemitoğlu'nun yaptığı değerlendirmeler şöyle:

-11 YILDIR HİÇBİR SONUÇ ELDE EDİLEMEDİ-

"Ben 11 senenin sonunda hiçbir şey yapılmadığını düşünüyorum. İnsan gerçekten ne söyleyeceğini bilmiyor. Bu suikastla ilgili alınmış hiçbir yol yok. Sadece birkaç meclis soru önergesine verilen "araştırıyoruz' cevabı dışında ailesi olarak bize bir şeyler yapıldığına dair ikna edici hiçbir bilgi de verilmiş değil. O yüzden bu anlamda çok üzüntülü olduğumu belirtmeliyim.

Ayrıca bunu söylemek iyi mi kötü mü gerçekten bilemiyorum ama günümüz Türkiye'sine baktığımızda onun söylediği her şeyin bir bir çıktığını gördüğümüz günlerden geçiyoruz. Bizim ise sadece geçen 11 senede tek sıkıntımız kurumsal olarak, resmi olarak bu işin çözümü konusunda hiçbir sonuç alınamayışı.

Resmi makamların faili meçhulleri aydınlattıklarını söyledikleri açıklamalarını hiç inandırıcı bulmadığımı da söylemeliyim. Bu açıklamaların hem geride kalanlar için hem de toplum için bir karşılığı yok. Kendilerinin de buna inandığını zannetmiyorum.

Eşim izlendiğini, dinlendiğini bilen birisiydi. Öldürülebileceğini de tahmin ediyordu. Çünkü çok fazla tehdit ediliyordu. Maalesef bunlar ülkede garip karşılanmayan, kanıksanmış şeyler oldu. İnsanların Türkiye'de öldürülmeyi bekleyecek hale gelmesi çok acı."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şengül Hablemitoğlu: Eşimin Söylediklerinin Bir Bir Gerçekleştiği Günlerden Geçiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement