Seyitömer'deki Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Seyitömer'deki Termik Santralindeki Olaylar

Seyitömer\'deki Termik Santralindeki Olaylar

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki termik santralinde 19 kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla yaklaşık 200 işçi, tesis önünde oturma eylemi başlattı.

10.06.2014 12:04  Güncelleme: 11:54

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki termik santralinde 19 kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla yaklaşık 200 işçi, tesis önünde oturma eylemi başlattı.

İddiaya göre, nisan ayında termik santraldeki olaylara karıştıkları iddiasıyla daha önce 20 kişi işten çıkarılmış ve dün itibariyle de 19 işçinin daha işten çıkarıldığı öne sürüldü. Termik santralinin önünde toplanan işçiler, arkadaşlarının işe başlayıncaya kadar çadır kurup eylemlerini sürdüreceğini bildirdi.

Öte yandan jandarma ekipleri, santral önünde güvenlik önlemi aldı.

Seyitömer'de 17 Nisan'da, işten çıkarıldıklarını öne sürerek termik santralindeki bazı binaları ateşe veren, araçları ters çeviren ve camları kıran yaklaşık 200 kişilik gruba, güvenlik güçleri biber gazı kullanarak müdahale etmiş, olaylarda 5 kişi yaralanmıştı. Tesise ait 4 bina ve 10 araç kullanılamaz hale gelmişti.

Olayların ardından termik santralindeki bina ve araçlara zarar verdikleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 20 kişiden 3'ü tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyitömer'deki Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement