Sezen Aksu'ya Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Sezen Aksu'ya Hakaret Davası

Sezen Aksu\'ya Hakaret Davası

Aksu'nun, bir yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla köşe yazarı Aykut Işıklar ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü aleyhine açtığı 30 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

30.01.2014 16:40

Sanatçı Sezen Aksu'nun, bir yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla Koza İpek A.Ş. (Bugün Gazetesi), köşe yazarı Aykut Işıklar ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü aleyhine açtığı 30 bin liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tanıklar Nükhet Duru ile Sibel Algan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşma tanık olarak ifade veren Nükhet Duru, 35 yıldır Sezen Aksu ile arkadaş olduğunu ve dava konusu köşe yazısını da kendisinin okuduğunu belirtti. Aksu'yu çok iyi tanıdığını belirten Nükhet Duru, "Aramızda (dava konusu yazıda belirtilen) böyle bir konu geçtiğini hatırlamıyorum. Ayrıca davalı Aykut Işıklar, farklı zamanlarda bizler ve diğer sanatçı arkadaşlar için yazdığı yazılarla, bizlerin de kalbini kırmıştır. Bizler de rahatsızlık yaşadık" diye konuştu.

Sezen Aksu'nun danışmanlığını yapan Sibel Algan da tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde, "Yazı çıktığında gerek hayranları gerekse yakın çevresinden ciddi tepki aldı. Yazıda özellikle basını etkilediği yönündeki ifadeler, davacı Sezen Aksu'yu psikolojik olarak etkilemiştir" dedi.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Sanatçı Sezen Aksu, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Koza İpek Basın ve Basım San. Tic. A.Ş.'ye ait Bugün Gazetesi'nin köşe yazarı Aykut Işıklar ve dönemin sorumlu yazı işleri müdürü Gürdal Gürler hakkında 30 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Sanatçı Aksu'nun avukatının, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Bugün Gazetesi'nin 19 Ağustos 2010 tarihli nüshasında Aykut Işıklar'ın bir yazısında, müvekkiline suç isnadında bulunulduğu, hakaret edildiği ve kişilik haklarının ihlal edildiği iddia edilmişti.

Aksu'nun avukatının dava dilekçesinde, "Müvekkilim ile Nükhet Duru arasında (dava konusu) yazıda iddia edildiği gibi bir telefon görüşmesi olmamıştır. Düşmanca yorumlarla, sadece sansasyonel haber hazırlamak ve suni gündem yaratmak amacıyla gerçek dışı ifadelerle müvekkilim hakkında okuyucu gözünde olumsuz kanaat doğmasına neden olmuştur. Davalılarca tamamen gerçeğe aykırı olarak kaleme alınan bu yazı nedeniyle, 30 bin lira manevi tazminatın davalılardan tahsilini talep ediyoruz" denilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sezen Aksu'ya Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement