Shell Yüzme Ekibi Boğazı Fethetti - Son Dakika
Güncel

Shell Yüzme Ekibi Boğazı Fethetti

Shell Yüzme Ekibi Boğazı Fethetti

7 Temmuz'da "2 Kıta 1 yarış" sloganıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 25'inci Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'na Shell çalışanları da katıldı.

12.07.2013 14:57

Geçtiğimiz Pazar günü (7 Temmuz) "2 Kıta 1 yarış" sloganıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen 25'inci Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'na Shell çalışanları da katıldı. 6.5 kilometrelik parkurda gerçekleşen yüzme yarışlarında, Shell ekibi de büyük bir başarı ile yarışları tamamladı.

55 farklı ülkeden profesyonel ve amatör 1426 yüzücünün katılımıyla gerçekleştirilen yarışma, kadınlar ve erkeklerde 11 farklı yaş kategorisinde düzenlendi. Yarışmaya Shell & Turcas CEO'su Jacek Dziembaj (Bitirme süresi-BS 01:13:13), Akaryakıt Dışı Satışlar Sorumlusu Ferhat Sezer (BS 01:02:59), Perakende Finans Müdürü Joel Zara (BS 01:25:08), IT Müdürü Berk Ertürk (BS 01:05:48) ve Avrupa& Afrika Bölgesi Entegrasyon Uzmanı Hakan Yaşlı (BS 01:04:51) da katılarak yarışı başarıyla tamamladılar.

Aylar öncesinden başlayan dedike ve yoğun antrenmanlarla geçen hazırlık süresinin ardından Shell ekibi olarak zorlu bir yarışta tam bir ekip ruhu sergileyen takım, Boğazı ortalama bir saatlik sürede akıntıya karşı yüzerek geçmeyi başardı.

Shell yüzme ekibinden Shell & Turcas CEO'su Jacek Dziembaj , "Hayatımda yaşadığım en önemli tecrübelerden biriydi; ekip içerisindeki birlik duygusu ve arkadaşlık, İstanbul'un ortasında yüzmenin verdiği haz anlatılamaz" diye konuştu.

Perakende Finans Müdürü Joel Zara ise; "Yarıştan önce çok iyi hazırlanamadım. Birkaç kez bitiremeyeceğimi sandım ama sonunda bitirdim. Merdivenlere vardığımda kendimi çok iyi hissettim. En güzeli tüm takımın beni karşılamasıydı. Birinci olmuş kadar sevindim, gerçek takım ruhu budur. O anki mutluluğumu kelimelerle ifade edemiyorum, çünkü hoş güzel duygular yaşadım" şeklinde konuştu.

Akaryakıt Dışı Satışlar Sorumlusu Ferhat Sezer; "Gerçekten "İstanbulluyum" diyen herkesin katılması gereken bir organizasyon, Boğaz içinden bakıldığında çok daha güzel" derken, Avrupa&Afrika Bölgesi Entegrasyon Uzmanı Hakan Yaşlı, ise "Dünyada başka bir benzeri olmayan, iki kıta arasında, muhteşem bir doğa ve manzara eşliğindeki bu yarış, her sene olduğu gibi çok keyifliydi" ifadelerini kullandı.

IT Müdürü ise Berk Ertürk ise duygularını şu ifadelerle dile getirdi; "Dünyada böyle 2 kıta arasında geçen başka bir parkur olmadığından olsa gerek, Brezilya gibi uzak ülkeler dahil kalabalık grupların geldiği bu yarışa katılıp bitirebilmek çok güzeldi. İyi bir kondisyon kadar stratejinin ve rota seçiminin de çok önemli olması bu yarışı daha da zevkli kılıyor" dedi.

Shell yüzme ekibi seneye daha çok katılımcıyla birlikte yarışlarda yeniden yer almayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Shell Yüzme Ekibi Boğazı Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement