Sıcak Hava Nedeniyle Seralarda Gece Çalışıyorlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sıcak Hava Nedeniyle Seralarda Gece Çalışıyorlar

13.08.2012 12:52

Alanya'da çiftçiler, gündüzleri sera içinde sıcaklığının 70 dereceyi bulması nedeniyle seraları ışıklandırarak gece çalışıyor.

Alanya'da çiftçiler, gündüzleri sera içinde sıcaklığının 70 dereceyi bulması nedeniyle seraları ışıklandırarak gece çalışıyor.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar ulaştığı Alanya'da, gündüzleri seraların içindeki sıcaklık ise 70 dereceye kadar varıyor. Sıcak havalara Ramazan ayı olması da eklenince çiftçiler, seralarda gündüz değil gece çalışmayı tercih ediyor. Çiftçiler, teravih namazının ardından ışıklandırdıkları seralarda ailece çalışarak güz dönemi için ekim yapıyor.

Toslak Hacıkerimler Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, güz dönemi ekimlerinin başladığı dönemde aşırı sıcaklarının yaşanması nedeniyle köylülerin gece çalışmaya başladığını söyledi.

Gündüzleri sera içerisinde 70 dereceyi bulan sıcaklık ortaya çıktığını dile getiren Özen, "Çiftçilerimizin bu aylarda yapılması gereken ekimleri gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak aşırı sıcaklar nedeniyle çiftçilerimiz gündüz yerine akşam ekim yapmak durumunda kalıyor" dedi.

Teravih namazından sonra seralarına giden köylülerin sahur vaktine kadar çalıştığını anlatan Özen, "Ramazan ayında seralarda gündüz çalışmak imkansız. Sıcaklığın 40 dereceyi geçtiği açık alanda bile çalışmak zor iken, seralarda sıcaklık çok yükseliyor ve çalışmak imkansız hale geliyor. Serası olan vatandaşlarımız hem dini ibadetlerini daha rahat yapmak hem de sağlık açısından risk oluşturmaması için mesailerini gece yapıyor" diye konuştu.

Toslak Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Selimoğlu ise Ramazan ayında kavurucu sıcaklardan dolayı gece çalışmaya başladıklarını söyledi.

Gece bile çalışmasının zorlu geçtiğini dile getiren Selimoğlu, "Gece bile ter içinde kalırken gündüzü düşünmek imkansız. Biz de ailece sahura kadar çalışıyoruz. Hatta çocukları bırakacak yer olmayınca onları da yanımıza alıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sıcak Hava Nedeniyle Seralarda Gece Çalışıyorlar - Son Dakika


Advertisement