Gaziantep'te Sıcaktan Bunalanlar Mağarada Serinliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gaziantep'te Sıcaktan Bunalanlar Mağarada Serinliyor

Gaziantep\'te Sıcaktan Bunalanlar Mağarada Serinliyor
16.08.2014 16:24  Güncelleme: 16:34

Gaziantep'te sıcaktan bunalan vatandaşlar, kafeye çevrilen 15-20 derece sıcaklıktaki mağarada serinlemeye çalışıyor.

Gaziantep'te sıcaktan bunalan vatandaşlar, kafeye çevrilen 15-20 derece sıcaklıktaki mağarada serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Gaziantep'teki tarihi Yenihan'da bulunan yaklaşık 500 yıllık mağara, serinlemek isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Gaziantep Savunması sırasında yiyecek ve cephane saklandığı belirtilen mağara, yazın serin kışın da sıcak havasıyla "doğal klima" olarak nitelendiriliyor.

Restore ettirdiği mağarayı kafe olarak işleten Mehmet Kaleoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 yıllık geçmişe sahip mağarada hava sıcaklığının yaz kış 15 ile 20 derece dolaylarında olduğunu söyledi.

Kaleoğlu, 750 metrekarelik alana sahip mağaranın içinde su kuyularının bulunduğunu belirtti.

Özellikle yaz aylarında kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hem serinlemek hem de dinlenmek için tercih ettiği mağaranın kışın da doğal ısısıyla rağbet gördüğünü ifade eden Kaleoğlu, "Burası doğal klimalı bir mağaradır. Dışarıda 45 derece sıcak olduğunda burası 15 derece civarında oluyor. Eksi 5'lerde de olsa burası yaklaşık 15 derecelik sıcaklığını koruyor" dedi.

Mağarada daha önce insanların da barındığını vurgulayan Kaleoğlu, işgal yıllarında barınak olarak kullanılan mağaranın silah ve yiyecek içecek deposu olarak kullanıldığını kaydetti.

- İç mekan

- Oturan insanlar

- Mehmet Kaleoğlu röp

- Dış mekan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Sıcaktan Bunalanlar Mağarada Serinliyor - Son Dakika


Advertisement