"Şiddet Sarmalında Kadın" Semineri - Son Dakika
Güncel

"Şiddet Sarmalında Kadın" Semineri

"Şiddet Sarmalında Kadın" Semineri

ABD'nin New-Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof.Dr.Evan Stark, Adana İl Müftülüğü'nün düzenlediği 'Şiddet Sarmalında Kadın' başlıklı panele katıldı.

11.04.2012 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New-Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evan Stark, Adana İl Müftülüğü'nün düzenlediği 'Şiddet Sarmalında Kadın' başlıklı panele katıldı. Stark, yeni çıkan 'Kadına Şiddet Yasası'nın dünyada bir benzerinin olmadığını belirterek, yasayı ABD Parlamentosu'na teklif ettiğinin söyledi.

Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Üncerdi'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak New-Jersey Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evan Stark ve İl Müftülüğü vaizi Dr. Ayşe Gülkein katıldı. ABD Adana Konsolosluğu'nun katkılarıyla gerçekleşen panelde, dünya genelinde kadının maruz kaldığı şiddet ve buna ilişkin çözüm önerileri konuşuldu.

Prof. Dr. Evan Stark, çoğunlukla genç kadınların şiddete maruz kaldığını ve şiddetin genellikle kadının tedavi için hastaneye gittiğinde ortaya çıktığını söyledi. Stark, ayrıca yeni "Kadına Şiddet Yasası"nın dünyada benzeri olmadığını vurgulayarak, bu yasayı ABD Parlamentosu'na teklif ettiğini belirtti.

Dr. Ayşe Gültekin ise, şiddetin insanlık tarihi kadar eski olduğunu ve bu konuda kadınların daha çok mağdur olduğunun altını çizdi.

Arkeologların bulduğu insan kemiklerinde, kadınlara ait kemiklerde kırık ve çatlakların erkeklerdekinden daha fazla olduğunu aktaran Dr. Gültekin, bunun için İslam'ın kadına verdiği değerin daha iyi anlaşılması ve bu bilincin içselleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İl Müftüsü Arif Gökce, panelin sonunda katkılarından dolayı panelistlere teşekkür ederek, Stark'a İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Şiddet Sarmalında Kadın' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement