Sığınmacıya Lüks Gemi Konforu - Son Dakika
Güncel

Sığınmacıya Lüks Gemi Konforu

Sığınmacıya Lüks Gemi Konforu

İsviçre'nin Basel şehir kantonu sığınmacılara geçici olarak konaklamaları için Ren Nehri üzerinde demirleyecek gemi tahsis etti.

26.04.2012 10:31

İsviçre'nin Basel şehir kantonu sığınmacılara geçici olarak konaklamaları için Ren Nehri üzerinde demirleyecek gemi tahsis etti.

İsviçre'ye son yıllarda büyük sayıda sığınmacı başvurusu oldu. Özellikle 'Arap Baharı' sonrası çok sayıda kişi İsviçre'ye sığınma isteminde bulundu. Sığınma isteminde bulunanlar belli kontenjanlar altında kantonlarda kapasitelerine bağlı olarak sığınmacı yurtlarında geçici olarak ikamet ettiriliyor. Basel şehir kantonu son aylarda iyici artan sığınma isteklerini karşılayamaz hale geldi. Kanton, sığınmacı yurtlarında yer kalmayınca çareyi Ren nehri üzerine demirleyecek gemi otelde buldu. Genellikle fuar sezonlarında Basel'in yatak kapasitesi artırmak için kullanılan bu yöntem, artık sığınmacılar için de kullanılacak.

Ren Nehri üzerindeki St.Johann Limanı'nda demirleyecek olan gemilerde 90 sığınmacı adayı geçici olarak barınacak. 12 metrekarelik kamaralarda tuvalet, duş, çalışma masası ve benzeri her türlü konfor bulunuyor. Tek kişilik kamaralarda kalacak olan sığınmacı adayları, sığınma prosedürleri sonuna kadar burada yaşayacak. İsviçre'den sığınmacı statüsü alabilirlerse, gemilerden bundan sonra hayatlarını sürdürecekleri kantona gidecekler. Sığınmacı statüsü alamazlarsa geldikleri ülkelere gönderilecekler.

İsviçre, 1985 yılında da Türkiye ve Balkanlar'dan gelen sığınmacıları bir süre gemi otellerde ikamet ettirmişti.

SGS(GE/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sığınmacıya Lüks Gemi Konforu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement