Siirt'te "Halk Yürüyüşü'' - Son Dakika
Güncel

Siirt'te "Halk Yürüyüşü''

Siirt\'te "Halk Yürüyüşü\'\'

Siirt'te "Halk Yürüyüşü" coşkolu ve görkemli geçti.

16.05.2012 15:25

19 Mayıs, ATATÜRK' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde "Halk Yürüyüşü" düzenlendi.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunulması, Aziz Şehitlerimizin manevi huzurda yapılan saygıduruşuna müteakip, istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Halk Dansları gösterisi ile start verilen yürüyüş, Atatürk anıtı önünde başlayarak, Siirt Üniversitesi önünde bulunan alanda sona erdi.

Halk yürüyüşüne; Siirt Valisi Musa Çolak, vali yardımcısı Gürbüz Saltaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, İl İdare Şube müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bazı öğrencilerin dev Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri eşliğinde katıldığı yürüyüşe, vatandaşlarında büyük bir rağbet gösterdikleri gözlendi.

Halk yürüşü sırasında,Vali Musa Çolak, yürüyüş boyunca, vatandaşlara ve esnaflara, karanfil dağıttı, bayramlarını kutladı.

Siirt Üniversitesi önünde bulunan alanda devam eden programda, Vali Musa Çolak, öğrenciler ve vatandaşlar, hep birlikte halay çekti.

Program sonunda konuşan Vali Musa Çolak,"Cumhuriyetimizin ve Geleceğimizin Teminatı olan Gençlerimizin toplumla bütünleşmesi amacıyla, her yıl 15-2 1 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında bu yılda İlimizde, "Halk Yürüyüşünü" coşkulu bir şekilde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, Türk Ulusu'nu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktasıdır." dedi.

Atatürk'ün bu günü gençlere armağan ettiğini belirten Vali Musa Çolak, "Bu gün halkımızla bütünleşme ve birlikte olma günüdür. Birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere de fırsat vermeyelim." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te 'Halk Yürüyüşü'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement