Siirt'te Jandarma Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Jandarma Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

Siirt\'te Jandarma Husumetli İki Aileyi Barıştırdı

Siirt İl Jandarma Komutanlığı iki aile arasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın kan davasına dönüşmeden tarafları bir araya getirilerek barıştırdı.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Kurtalan Güzeldere köyü Demirbaş mezrası ile Demirkuyu...

01.12.2013 16:40

Siirt İl Jandarma Komutanlığı iki aile arasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın kan davasına dönüşmeden tarafları bir araya getirilerek barıştırdı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Kurtalan Güzeldere köyü Demirbaş mezrası ile Demirkuyu mezrasında ikamet eden aileler arasında çıkan kavganın kan davasına dönüşmemesi için tarafları bir araya getirdi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli'nin de katılımıyla bir düğün salonunda düzenlenen tören ile husumetli aileler barıştırıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Aydın, barış ve sulhta hayır olduğunu belirterek, "Zaman kavga zamanı değil, kardeşlik bağlarımızı güçlendirme zamanıdır. Kadere iman eden insanlar olarak Kuran-i Kerim ve hadisi şerif bize şunu buyuruyor, 'Barış ve sulhta hayır vardır.' Müminin mumin üzerinde 3 günden fazla küs kalması doğru değildir. Peygamber efendimiz çok sevdiği amcasının oğlu Hazreti Hamza'yı şehit edeni bile afetmiş ise biz neyiz ki birbirlerimizi affetmeyeceğiz. Bu amaçla barış ve kardeşliğin bölgemizde daim olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen başta Tugay Komutanımız Halil Soysal ve İl Jandarma Komutanlığı mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Barışın daim olması dileğinden bulunan Siirt 3. Tugay Komutanı Soysal ise yaptığı konuşmasında, insanların birbirlerine hoşgörüyle davranmasını beklediğini belirtti. Soysal, "Bunun da sizler tarafından yapılacağına ve barışın da daim olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Aile büyüklerinden Bahattin Polat ise, Siirt'te ilk kez askeri birliklerin araya girmesiyle kavgalı iki ailenin barıştırıldığına şahit olduğunu ifade ederek, Mehmetçiğe bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Polat, "Akraba olan iki aile arasında çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirmişti. Bu bizi derinden üzdü. Ancak aradan çok kısa bir zaman geçmeden araya askeri birliklerdeki komutanlarımız girerek tarafları barıştırdı. Temennimiz bu barışın daim olması ve bir daha küskünlük ve kavgaların yaşanmamasıdır. Emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İmam Muhittin Karakuş'un okuduğu duanın ardından taraflar el sıkışarak barıştırıldı. Tören verilen barış yemeğiyle sona erdi. 4 Kasım 2013 tarihinde Kurtalan ilçesinde meydana gelen bıçaklı kavgada Kadri Polat akrabası Cemalettin Polat'ı bıçaklayarak öldürmüştü. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Jandarma Husumetli İki Aileyi Barıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement