Siirt Üniversitesinde Konferans - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesinde Konferans

Siirt Üniversitesinde Konferans

Siirt Üniversitesinde, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğrencilere yönelik bir konferans verdi.

17.12.2013 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Üniversitesi topluluğu "Yeni Ufuklar" öğrencileri üzerine, Siirt'e gelen Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Siirt Üniversitesi konferans salonunda öğrencilere, "Mevlana ve Aşk" konulu bir konferans verdi. Yapılan Konferansa ise Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve öğrenciler katıldı.

Yapılan konferansta açılış konuşmasını öğrenciler adına yapan Fatoş Kakar'ın arından konuşan Vehbi Vakkasoğlu, Mevlana'nın gönlünün bir derya bir okyanus olduğunu, herkesin kabına göre o deryadan bir şeyler alması gerektiğini ve bu günlerde onun gönlüne çok ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Mevlanada ki aşkın kaynağını Allah sevgisidir. Bu ilahi aşk ile toplumun dibe vurmuşlarına el uzatır. En kötü insanı bile bağışlanmaya ve sevgiye layık görürdü. Hz. Mevlana diyalog işini her dinden her ırktan insanla çok iyi şekilde yapardı. Mevlana bir ayağım Kur-anda diğer ayağım yetmiş iki millette der. Buda onun bu işi ne kadar iyi yaptığını gösterir. O Allah'ı kalp kulağıyla duymamız gerektiğini, dış görünüşe aldanmayıp perdenin arkasını görmemiz gerektiğini söylüyor" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesinde Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement