Siirt Valisi, Ensar Cami Cemaati İle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Siirt Valisi, Ensar Cami Cemaati İle Toplantı Yaptı

Siirt Valisi, Ensar Cami Cemaati İle Toplantı Yaptı
14.10.2013 15:20  Güncelleme: 15:18

Siirt Valisi Ahmet Aydın, taziye ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra il merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Ensar Cami cemaati ile bir araya gelerek, toplantı yaptı.

Ensar Camisinde ikindi namazına katılarak, Cami cemaati ve Diyanet görevlileri ile bir araya gelen Vali Aydın, bazı yayın organlarında camilerin üst katlarının ibadete açılmadığı yönün de bilgi aldığını bunun üzerine toplantı yapıldığını söyledi.

Cami Cemaatinin fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Vali Aydın, Cami Cemaatine tek tek söz vererek, fikirlerini aldı.

Cami Cemaatinden söz hakkı alan 83 yaşındaki Nevzat Yeşilel;"ben 83 yaşındayım. Benim durumumda arkadaşlarım var. Caminin üst katına çıkmakta zorlanıyoruz. Kışın caminin alt katı bizler için daha iyi ve ısınması da kolay."dedi.

Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek Cami Cemaati ile toplantı yapan Vali Aydın, İl Müftüsü Faruk Arvas ve Ensar cami imam hatibi Nizam Cemal Yargıcı' nın da fikirlerini alarak, kış aylarında caminin alt kısmında ibadetlerin yapılacağını, ancak havaların ısınması ile mart ayından itibaren caminin üst katında ibadete açılacağı. Ayrıca taziye, Cuma, bayram günleri ve Ramazan ayında ise caminin üst katının vatandaşlarımıza tamamen açık tutulacağını belirtti.

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ASANSÖR

Vali Aydın, yaşlı ve engelli vatandaşların ibadetlerini daha rahat yapmaları amacıyla Camiye bir asansör yapılacağı sözünü de verdi. İl Müftüsü Faruk Arvas ' a talimat veren Vali Aydın, çalışmaların başlatılmasını istedi.

Cami Cemaati, Vali Aydın' a ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Camilerin sadece ibadet edilen, namaz kılınan yerler değil, tüm toplumsal paylaşımlarımızın ve iyiliklerin yaşatılması gereken kutsal bir yer olarak gördüklerini ifade eden Vali Aydın, Diyanet görevlilerine de seslenerek, Vatandaşlarımızın huşu içinde ibadetlerini rahat bir ortamda yapmaları için Camilerin her türlü donanım ve temizliğine gereken önem ve hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Ensar Cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla sohbet eden Vali Aydın Bahçelievler mahalle sakinleri ile bir çay salonunda bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Valisi, Ensar Cami Cemaati İle Toplantı Yaptı - Son Dakika


Advertisement