Silifke - Göksu Deltası'nda Foto Safari - Son Dakika
Güncel

Silifke - Göksu Deltası'nda Foto Safari

Silifke - Göksu Deltası\'nda Foto Safari

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Göksudeltası'nda, Yaklaşık 400 Kişi, Düzenlenen '2'nci Foto Safari' Etkinliğinde, Kuş ve Bitki Türlerini Fotoğrafladı.

12.02.2011 19:04

MERSİN'in Silifke İlçesi'ndeki GöksuDeltası'nda, yaklaşık 400 kişi, düzenlenen '2'nci Foto Safari' etkinliğinde, kuş ve bitki türlerini fotoğrafladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'nca tanıtım amacıyla yapılan etkinliğe, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, ÖÇK Daire Başkanı Mehmet Menengiç, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Etüt Plan Proje Başkanı İsmail Ünal, İdari Mali İşler Daire Başkanı Orhan Yapıcıoğlu, Personel Daire Başkanı Erdoğan Akgül, Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, doğa fotoğrafçıları, gazeteciler, çevreciler katıldı. Taşucu Beldesi Kum Mahallesi girişinden başlayan foto safari, yaklaşık 18 kilometrelik mesafe kat edilerek, Sökü Köyü'nde sona erdi.

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, uluslararası öneme sahip Göksu Deltası'nın su kuşları açısından Ramsar Alanı çerçevesinde özel çevre koruma bölgesi olarak koruma altına alındığını hatırlatarak, şöyle dedi:

" Türkiye'de bulunan kuşların önemli bir kısmına ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 330 civarındaki kuş Göksu Deltasını kullanmaktadır. Aynı şekilde biyolojik çeşitlilik açısından da Göksu deltası önemli alanlarımızdan bir tanesidir. Artık, doğal hayatımızın, vazgeçilmez olduğunu insanlar da kabul etmeye başladılar. Bizler de kurum olarak toplumda kuşlarla olan ilişkiyi doğal hayatı koruma boyutuna getirmek açısından foto safari etkinlikleri düzenlemeye başladık. Amacımız, özellikle profesyonellerin fotoğraf çekmesiyle beraber halk kesiminin, gençlerin kuşlarla, doğal hayatla iç içe olmasını sağlamak ve toplumda duyarlılık oluşmasına katkıda bulunmaktır."

Safariye katılanların çektikleri fotoğrafların bilgisayara aktarılıp, "Deltada Yaşam-İnsan", "Doğal yaşam (Kuş veya Bitki)" ve "En fazla Kuş Türü" kategorilerinde değerlendirilip, her kategoride birinci seçilecek 3 fotoğrafın sahibine fotoğraf makinesi, ikincilere dürbün hediye edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke - Göksu Deltası'nda Foto Safari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement